Четири изтребителя Торнадо“ на кралските военно-въздушни сили са атакували тази

...
Четири изтребителя Торнадо“ на кралските военно-въздушни сили са атакували тази
Коментари Харесай

Започна се! Четири изтребителя „Торнадо“ атакуваха цели в Сирия

Четири изтребителя „ Торнадо “ на кралските военно-въздушни сили са атакували тази нощ цели в сирийския град Хомс. Това заяви доскоро „ Ал Джазира “.
Самолетите изхвърчали от военно-въздушна база в Кипър в четири часа британско време. Те блъснали ракетни установки, намиращи се наоколо до Хомс. Съобщава се, че трима цивилни са починали.

Малко по-рано американският президент Доналд Тръмп е наредил осъществяването на боен удар против Сирия, съобщи " Гардиън ". В интервенцията се включват още Англия и Франция. Във връзка с това, английският министър председател Тереза Мей също направи изказване, в което увери, че задачата не е да бъде заменен режимът в Дамаск. Ще бъде направено нужното, с цел да се избегнат цивилни жертви. Няма опция на тези удари, съобщи Мей. Тя призна, че това е първото сходно решение, което взема като английски министър председател и не е било взето леко.

Лидерът на английските лейбъристи Джеръми Корбин обаче направи остро изказване, като изиска доказателства за виновността на Асад. Изявление по случая направи и френският президент Еманюел Макрон. Червената линия в Сирия бе пресечена, разгласи той. Операцията е " против нелегалйния химически боеприпас на Сирия. Париж няма подозрение със виновността на Асад ", гласи изказването на президента. " Действията са в отговор на химическата офанзива в сирийския град Дума, при която починаха 50 души, а стотици други бяха ранени.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР