Четири храни убиват 2,7 милиона души в Европа всяка година.

...
Четири храни убиват 2,7 милиона души в Европа всяка година.
Коментари Харесай

СЗО: Четири храни убиват 2,7 милиона души в Европа всяка година

Четири храни убиват 2,7 милиона души в Европа всяка година. Европейското бюро на Световната здравна организация (СЗО) уточни четири типа храни, които убиват 2,7 милиона души в Европа всяка година.

Документът на организацията акцентира тютюна, алкохола, ултрапреработените храни и изкопаемите горива, които лишават живота на 19 милиона души годишно по света. Само в европейския район тази цифра е 2,7 милиона.

Четири храни убиват 2,7 милиона души в Европа всяка година

СЗО отбелязва, че производителите на такива артикули са се обединили в дребен брой транснационални корпорации. Както се отбелязва в документа, това им е помогнало да повлияят на политическите и правни условия.

Изхвърлете тези храни от кухнята, в случай че желаете да живеете дълго 12.06.24 15:09 Главчев зове партиите допустимо най-бързо да сформират кабинет 12.06.24 15:07 СЗО: Четири храни убиват 2,7 милиона души в Европа всяка година 12.06.24 15:06 Турист от България е открит мъртъв в планината Йезерца в Албания 12.06.24 14:52 Кузман Илиев пред SafeNews: Гледаме „ свирен мач “ 12.06.24 14:49

Организацията показва, че тактиката на производителите на рискови артикули включва употреба на уязвими хора посредством маркетинг, погрешно показване и погрешно показване.

Преди това СЗО прикани за ограничение на разпространяването на електронни цигари в света. Организацията се обърна към националните държавни управления с молба да вкарат подобаващи разпореждания. Беше маркирано, че към 5,3 милиарда души в света виждат графична информация за заплахите от тютюнопушенето, само че това не е задоволително.

Източник: СЗО /Превод: SafeNews

Още вести четете в: Живот, Здраве, Свят За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР