Четири фирми инвестират в терени, върху които ще изграждат нови

...
Четири фирми инвестират в терени, върху които ще изграждат нови
Коментари Харесай

Четири фирми инвестират в терени край Димитровград

Четири компании влагат в терени, върху които ще построяват нови производства. Това оповестиха от “Евро Ферт ” АД. Те се намират на привлекателно място и по този начин се поставя началото на нова индустриална зона на територията на Димитровград.

Терените се простират на повърхност от към 110 декара и са в регулация, с построена инфраструктура - достъп до електричество, канализация, превоз, опция за газифициране и така нататък Освен основаните условия за развиване на бизнес, е улеснена и процедурата за издаване на строителни разрешителни. Четирите компании са вложили в парцели с обща повърхност от над 50 декара. По предварителни данни единствено те да разкрият над 350 нови работни места. Предвижда се индустриални пространства там да изградят компании от хранително-вкусовата и преработващата индустрия. Те са получили разрешителни за градеж, за интервал от към 2 месеца, и скоро ще стартират строителните действия. В непосредственост до терените се намират и заведения за публично хранене, което придава приключен тип на цялостната картина или така наречен „ индустриална зона “. Мястото има всички условия, с цел да отговори на инвеститорския интерес, който фрапантно нараства. Именно заради обстоятелството, че на територията на зоната се предлага бърза реализация на капиталови планове, тя има капацитета да притегли непознати капитали. Всъщност запитвания за терените насочат освен компании от Южен централен регион, само че и задгранични вложители.

Мястото е „ апетитно “ за бизнеса освен поради съществуването на построена инфраструктура. Напомняме Ви, че оформящата се индустриална зона е наоколо до Европейски кулоар 9, свързващ района с Гърция и Турция, като дистанцията до Истанбул е 300 км, а до Одрин – 100 км. Зоната се намира на 80 км от Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево.

Така се дават образец по какъв начин с готовност и малко старания, може да се даде подтик на развиването на стопанската система в дадена район. Подходящи терени, малко вложения за улеснение на процедурата за евентуалните купувачи и налични цени на земята трансформират една концепция в действителност. Това е и идеална опция за развиване на бизнеса или за нови вложения в общината, основаването на работни места и причина за увеличение приходите на популацията – приложена на процедура една идея за развиване част от Южен централен регион./Марица

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР