Четири деца от коренното население на Колумбия бяха открити живи

...
Четири деца от коренното население на Колумбия бяха открити живи
Коментари Харесай

Щастлива развръзка: Колумбийски деца открити живи след 40 дни в джунглата

Четири деца от коренното население на Колумбия бяха открити живи в южната част на страната, откакто прекарали повече от месец изгубени в Амазонската екваториална гора след злополука с дребен аероплан, заяви президентът Густаво Петро, съобщи Агенция Франс Прес.

Децата са избавени от военните покрай границата сред колумбийските провинции Какета и Гуавиаре, покрай мястото, където се е разрушил дребният аероплан.
 БГНЕС
Самолетът - Cessna 206 - е превозвал седем души по маршрут, когато в ранните часове на 1 май е подал сигнал за отвод на мотора.

Трима възрастни, в това число водачът, умират вследствие на злополуката, а телата им са открити в останките от самолета. Четирите деца, на 13, 9 и 4 години, както и 12-месечно бебе, оцеляват при удара.
 БГНЕС
Снимки, споделени от колумбийските военни, демонстрират група бойци с четирите деца посред джунглата.

" Радост за цялата страна! Четирите деца, които бяха изгубени в колумбийската джунгла, се появиха живи ", написа президентът Петро в Туитър.

" Били са дружно, слаби са, дано оставим лекарите да работят. Намериха ги, това ме прави доста благополучен ", сподели Петро, като добави, че децата са се защитавали сами посред джунглата.

Преди това спасителите, подпомагани от кучета за търсене, са разкрили изхвърлени плодове, които децата са яли, с цел да оцелеят, както и спонтанни подслони, направени с растителност от джунглата.
 БГНЕС
В избавителните интервенции са взели участие самолети и хеликоптери на колумбийската войска и военновъздушните сили. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР