Четири деца, напили се до безпаметност, са били спасени в

...
Четири деца, напили се до безпаметност, са били спасени в
Коментари Харесай

11-годишен в кома след детско алкохолно парти

Четири деца, напили се до безпаметност, са били избавени в панагюрската болница "Уни Хоспитал " единствено за седмица, оповестява представителят на лечебното заведение Владислав Прелезов, представен от "Марица ".

Две от тях са едвам 11-годишни, другите - на 13 и на 16.

Едно от 11-годишните било в кома.

Най-скандалното е, че всички са прекалили със спирта на сякаш почтени детски празненства и всеки случай няма общо с другите.

В рамките на два следващи дни в края на август са признати първо момче на 11, открито в безсъзнание в градския парк след ваучър за рожден ден. Въргаляло се като алкохолик на публично място.

На идващия ден постъпил и 13-годишен панагюрец, също в доста тежко положение в следствие от "детска " забава за рожден ден в домашна конюнктура.

Лекарите хвърлили неимоверни старания както за тях, по този начин и за предходните двама дребни пациенти, натровени от спиртни питиета.

Единствената позитивна нотка в тази история е, че при никое от децата не са останали трайни последствия от пиянстването до пристъп.

Много повече са обаче негативните обстоятелства и заключения.

"Поне 4 детски празненства са били извършени без надзор, което значи, че на всяко последващо може до тортата да са подредени литри алкохол, цигари, дрога, наргилета и какво ли не ", разяснява Прелезов.

Очевадно е, че през ваканцията възпитаници получават повече независимост, в сравнение с заслужават.

Родителите са преуморени или сериозно отчуждени от личните си наследници и не знаят какво се случва с тях.

При празничен мотив се задоволяват да дадат едни пари, с цел да може компанията да чества вкъщи на цялостна софра, в бар, ресторант, бистро, само че не се питат дали всичко на купона ще е наред.

Екипите на учебните заведения също не се усещат ангажирани, въпреки че в дребния град надали не са наясно с пороците на възпитаниците си. Съседи, другари, родственици - още доста хора очевидно не демонстрират задоволително зоркост.

От лечебното заведение са алармирали обществените служби в Панагюрище за казуса.

За всяко от децата е изпратен сигнал с цялостни данни с вярата да бъдат взети съответни ограничения.

Освен това още от първия образователен ден екипът на болничното заведение стартира целенасочена работа с деца.

Възпитаници на локалните учебни заведения ще бъдат поканени на посетители в Спешно поделение, с цел да им бъде обяснено образно какво би се случило с тях, в случай че от толкоз нежна възраст протягат ръка към чашката.

Няма да им бъде спестена и най-въздействащата панорама - от Шоковата зала, където се избавя живот, от време на време с цената на неимоверни старания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР