Четири държави от Г-7 ще забранят износа на руско злато

...
Четири държави от Г-7 ще забранят износа на руско злато
Коментари Харесай

Четири държави от Г-7 налагат забрана за износ на злато от Русия

Четири страни от Г-7 ще забранят износа на съветско злато в нов опит да попречат на олигарсите да купуват благородния метал, с цел да избегнат последствията от глобите против Москва, заяви Англия.

Съвместните дейности, подхванати от Англия, Канада, Япония и Съединените щати, " ще обиден директно съветските олигарси и ще нанесат удар в сърцето на военната машина на (президента Владимир) Путин ", съобщи английският министър-председател Борис Джонсън.

Като се има поради централната роля на Лондон в интернационалната търговия със злато и паралелните дейности на Съединени американски щати, Япония и Канада, " тази мярка ще има световен резултат, затваряйки стоката от формалните интернационалните пазари ", съобщи Англия.

Златото - стока леговище във времена на разтърсвания, е съществена експортна стока за страната за страната, като през 2021 година вследствие на търговията с благородния метал в съветската стопанска система са влезнали 12,6 милиарда паунда (15,5 милиарда долара).

Тъй като сега Русия е подложена на строги наказания, най-богатите поданици на страната побързаха да трансфорат активите си в злато, с цел да избегнат въздействието на финансовите ограничавания.

Лондонският пазар на благородни метали към този момент прекрати покупко-продажбите с шест съветски компании за рандеман на злато, което беше оповестено на 7 март.

Последният ход, ориентиран към стоката, пристигна в миг, когато водачите на Групата на седемте най-богати страни се срещат в Баварските Алпи, като диалозите им ще бъдат съсредоточени върху това по какъв начин да продължи поддръжката за Украйна против съветската инвазия.

Очаква се Г-7 да направи обзор на това по какъв начин невижданите наказания, подхванати против Москва, са подействали до момента, да разиска по-нататъшната финансова и военна помощ за Украйна, както и да прегледа по-дългосрочното възобновяване на разкъсваната от война страна. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР