Четири арабски държави – Саудитска Арабия, ОАЕ, Бахрейн и Египет

...
Четири арабски държави – Саудитска Арабия, ОАЕ, Бахрейн и Египет
Коментари Харесай

Арабският свят засили натиска към Катар, очаква се блокадата срещу Йемен да падне

Четири арабски страни – Саудитска Арабия, ОАЕ, Бахрейн и Египет – разшириха описите си, отнасящи се до обвинени в тероризъм. В него ще влязат още две юридически и повече от 10 физически лица, свързани с Катар, предава телевизия " Ал Арабия ".
По данни на медията, арабският " квартет " е добавил в черния си лист две организации – Световният ислямски съвет и Световната федерация на ислямските богослови, както и още 11 физически лица. В взаимното си изказване четирите страни означават, че гореспоменатите организации " употребяват ислямска изразителност, оказват подпомагане на терористичните групи и под покритието на исляма способстват за разпространяването на разнообразни типове терористични дейности ". Те акцентират още, че всички лица са получавали финансиране от Катар.
Междувременно Саудитска Арабия уведоми Организацията на обединените народи, че ще постави завършек на блокадата над Йемен през днешния ден, 23 ноември. Това ще разреши отварянето на пристанището в Ходейда, употребявано за снабдяване на филантропична помощ за страната, както и летището в Сана, заяви в представителят на Организация на обединените нации Фархан Хак.
" Получихме тази информация от нашите саудитски сътрудници. Следим обстановката и в случай че това се случи, ще бъде приветствано ", сподели той, съобщи БГНЕС. Говорителят напомни, че Организация на обединените нации неведнъж насочи вниманието си към " големите потребности от филантропична помощ " в Йемен. " Ние сме подготвени да помогнем, в случай че пристанищата са отворени ", съобщи той.
В началото на месеца Саудитска Арабия съобщи, че блокира достъпа по суша, въздух и море в Йемен, след изстрелването на ракета против Рияд от йеменски бунтовници – хути. Ходът бе необорим с това, че по този начин няма още веднъж да се допусне бунтовниците да се снабдят с балистични ракети.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР