Четири акцента от интервюто на Тъкър Карлсън с Владимир Путин.

...
Четири акцента от интервюто на Тъкър Карлсън с Владимир Путин.
Коментари Харесай

Newsweek: Четири акцента от интервюто на Тъкър Карлсън с Владимир Путин

Четири акцента от изявлението на Тъкър Карлсън с Владимир Путин. Тъкър Карлсън разгласява в четвъртък изявлението си с съветския президент Владимир Путин, в което двамата разискват войната в Украйна, разширението на НАТО и връзките на Русия със Съединените щати.


Интервюто, записано във вторник и пуснато за първи път извънредно онлайн посредством Tucker Carlson Network, продължава повече от два часа, по време на които Путин също споделя мислите си по тематики като AI (международните разпореждания може да са нужни някой ден) и за идващия президент на Съединени американски щати.

След ненапълно оспорвано начало, при което Путин попита своя интервюиращ дали „ ще водят токшоу или сериозен диалог “, двамата мъже разговаряха необятно и даже по-късно се смееха на забележката на Путин за „ токшоу “.

Ето и някои от главните акценти в изявлението.

Когато Карлсън попита Путин дали счита, че украинският президент Володимир Зеленски към момента „ има свободата да договаря за споразумяване на този спор “, Путин отговори, че има вяра, че това е по този начин.

Тогава той съобщи, че откакто съветските договарящи са се пробвали да реализират спокойно съглашение с Украйна по време на ранните стадии на войната, почнала през февруари 2022 година, западните страни са убедили Зеленски да продължи да се бие.

Тогава Путин сподели, че Зеленски е подписал декрет, който не разрешава договарянията с Русия.

„ Но по какъв начин ще преговаряме, в случай че той е забранил на себе си и на всички да вършат това?, попита  Путин. „ Знаем, че той предлага някакви хрумвания за това съглашение, само че с цел да се споразумеем за нещо, би трябвало да имаме разговор.

Противопоставянето с НАТО

По време на изявлението Путин приказва обстойно и нашироко за опълчването си на разширението на НАТО, само че също по този начин разиска по какъв начин един път е попитал за опцията Русия да се причисли към алианса.

Според Путин един път той е приказвал с тогавашния президент Бил Клинтън за вероятността Русия да стане член на блока. Той твърди, че Клинтън в началото е дал отговор: „ Мисля, че да “, само че по-късно същата вечер американският водач  се е отказал след диалог с екипа си, казвайки на Путин, че присъединението на Русия към НАТО не е допустимо по това време.

„ Ако той беше споделил „ да “, процесът на доближаване щеше да стартира и в последна сметка това можеше да се случи, в случай че бяхме видели някакво откровено предпочитание от страна на нашите сътрудници. Но това не се случи “, сподели Путин на Карлсон. „ Е, не значи не. “

Той усеща, че Съединени американски щати се опасяват от Китай повече от Русия

Карлсън и Путин приказваха за това по какъв начин Съединени американски щати и Русия наподобяват по този начин, като че ли ще имат положителни връзки след рухването на Съветския съюз, само че това не е по този начин.

„ Западът се опасява от мощен Китай повече, в сравнение с от мощна Русия, тъй като Русия има 150 милиона души, а Китай има 1,5 милиарда население. И стопанската система му пораства стремглаво или с 5 % годишно “, отговори Путин.

Той продължи: „ Потенциалът на Китай е голям. Това е най-голямата стопанска система в света през днешния ден във връзка с паритета на покупателната дарба и размера на стопанската система. Тя към този момент изпреварва Съединените щати и пораства с бързи темпове. “

След това съветският президент  каза: „ Нека не приказваме кой от кого се опасява. Нека не разсъждаваме по този метод “.

Путин изрази мнението си за идващия президент на Съединени американски щати

Путин не поддържа нито един претендент на изборите през 2024 година, само че сподели, че не си спомня последния път, по кое време е приказвал с президента Джо Байдън. Той също по този начин сподели, че е имал положителни връзки с някогашния президент Доналд Тръмп, когато републиканецът беше в Белия дом.

Най-високата му оценка обаче беше дадена на някогашния президент Джордж У. Буш.

„ Имах доста положителни връзки с Буш. Знам, че в Съединените щати го представяха като някакво селско момче, което не схваща доста. Уверявам ви, че това не е по този начин “, сподели Путин.

След като добави, че Буш „ направи доста неточности във връзка с Русия “,  но все пак е „ имал доста положителни връзки с него “.

На въпрос на Карлсън дали връзките с Русия ще се подобрят с нова администрация след Байдън, Путин сподели, че „ не става въпрос за водача “, а по-скоро за решенията на „ ръководещите елити “.

Източник: Newsweek,  Превод: SafeNews

За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News Showcase

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР