Четете информацията върху продуктите и внимателно подбирайте какво пазарувате. Това

...
Четете информацията върху продуктите и внимателно подбирайте какво пазарувате. Това
Коментари Харесай

КЗП: Внимателно избирайте покупките за празниците

Четете информацията върху продуктите и деликатно подбирайте какво пазарувате. Това поучават от Комисията за отбрана на потребителите.

„ По-големият поток от клиенти в магазините през празничния интервал може да стане причина за разбъркване на стоките и комплициране за характерностите и цените им или до нарушение целостта на опаковките, което да докара до утежняване качествата на продукта. Затова би трябвало да бъдем деликатни, когато  избираме своите покупки ”, разяснява в ефира на телевизия „ Европа ” Константин Арабаджиев, член на Комисията за отбрана на потребителите.

По думите му, би трябвало добре да се премислят офертите за малотрайни артикули, които са били приготвени в магазините или доставени в по-големи количества за Коледните дни и в този момент се оферират на промоция.

И поучава да не се подвеждаме по понижената цена в магазина, а да преценим дали ще можем да употребим стоката, до момента в който още е годна за консумация, като имаме поради и останалата храна вкъщи от посрещането на празниците.

„ Немалко онлайн магазини в същото време от годината, когато срещат проблеми с доставките в нормалните за тях периоди, предизвестяват на уеб страницата си, че е допустимо пратките да дойдат със забавяне “, означи Арабаджиев. Затова той предизвести преди покупка потребителите да ревизират дали има сходни послания, с цел да са осведомени и да преценяват дали удължените периоди за доставка ги устройват.

Най-честите недоволства в КЗП през отминалите Коледни празници са за дефектни артикули и отвод да бъде призната рекламацията за тях, както и за забавени доставки на онлайн покупки.

„ 70-80% от търговците добросъвестно извършват своите задължения, само че не всички познават в елементи потребителското законодателство ”, добави Арабаджиев.

В случай на потребност, екипите на КЗП ще реагират на сигнали на жителите на горещия телефон на потребителя 0700 111 22, а търговците могат да се обадят на *2211.

При проблеми със самолетни полети пасажерите могат да се обръщат към Европейския потребителски център, който работи към КЗП и е част от мрежа бюра в Европейски Съюз. Той спомага и при настанявания и покупки с трансграничен темперамент.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР