Честваме 175 години от рождението на Христо Ботев. В Калофер

...
Честваме 175 години от рождението на Христо Ботев. В Калофер
Коментари Харесай

Йотова почете 175-годишнината от рождението на Ботев в Калофер


Честваме 175 години от рождението на Христо Ботев. В Калофер - родният град на поета и бунтовник пристигнаха доста хора, с цел да отдадат респект към подвига на Ботев. Сред формалните посетители беше и вицепрезидентът.

Тук под хайдушкия Балкан Ботев е последовател на делото на Георги Раковски и на Васил Левски. Остави ни обаче и необикновено завещание от лирика и журналистика, която звучи настоящо и през днешния ден.

" Днес е Богоявление - свят ден. Но тук в Калофер този ден има още по-голяма стойност, тъй като това е ден, в който в едно се сливат вярата, християнската религия в индивида и чутовния героизъм на един българин. Преди 175 години тази свята българска земя ражда един талант, гений, една бурна персона, която бележи българската история по този начин, както малко на брой я бележат ", уточни вицепрезидентът.

Най-острата журналистика на Ботев звучи настоящо и през днешния ден. И през днешния ден би трябвало да се попитаме каква ли ще бъде Ботевата политическа зима на 2023 година и всеки от нас би трябвало самичък да си даде отговор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР