Често за да изберете маршрута си отваряте Google Maps, който

...
Често за да изберете маршрута си отваряте Google Maps, който
Коментари Харесай

Google Maps вече ще ви навигира и за екологичните маршрути в България

Често с цел да изберете маршрута си отваряте Гугъл Maps, който предлага голям брой варианти за навигация, в това число пешеходни, велосипедни и направления с публичен превоз. Предвид продължителността на пътуването, най-логичният вид е да шофирате и незабавно търсите най-бързия маршрут. Но в случай че имаше и друга опция: маршрут, който ще ви отнеме девет минути повече, само че ще спести съвсем 30% от упования разход на гориво?

Това към този момент е допустимо с помощта на опцията за екологични маршрути в Гугъл Maps, която от през днешния ден се вкарва в близо 40 страни в Европа, в това число България. Чрез опцията за най-екологичен маршрут потребителите могат да изберат вид усъвършенстван за по-нисък разход на гориво, което оказва помощ за спестяването както на пари от гориво, по този начин и за понижаване на въглеродните излъчвания - нещо, което е значимо за от ден на ден хора. Според отчета на Statista за 2022 година автомобилният превоз е най-големият източник на въглеродни излъчвания в цяла Европа.

От през днешния ден Гугъл Maps ще демонстрира и най-икономичния маршрут, при положение, че той не е и най-бързият. Само с няколко докосвания потребителите могат да видят относителната спестовност на гориво и разликата във времето сред двата маршрута и да изберат този, който е най-подходящ за тях. Ако предпочитате постоянно да избирате най-бързия маршрут, без значение от всичко, това също е допустимо, като се контролират желанията в настройките.

Най-екологичните направления към този момент оказват въздействие по целия свят. От въвеждането им в Съединени американски щати, Канада и Германия към този момент е изчислено, че са помогнали за премахването на повече от половин милион метрични тона въглеродни излъчвания, което се равнява на премахването на 100 000 автомобила от пътя.

Най-икономичния маршрут според от вида на мотора

Най-икономичният маршрут ще варира според от вида на мотора на автомобила. Например дизеловите мотори нормално са по-ефективни при по-високи скорости от бензиновите или газовите мотори, до момента в който хибридните и електрическите транспортни средства се показват по-добре при градско шофиране. Ето за какво през идващите седмици водачите, употребяващи екологични направления в Европа, Съединени американски щати и Канада, могат да избират вида на мотора си - бензинов или газов, дизелов, хибриден или електрически автомобил (EV) - с цел да получат най-хубавия маршрут и най-точните оценки на горивната или енергийната успеваемост.

Независимо дали ще отседнете на едно място, или ще пътешествате, Гугъл може да ви помогне да стигнете до мечтаното място по-устойчиво с няколко потребни съвета.жАко имате електрически автомобил може да потърсите " EV charging station " (станция за зареждане на електромобил) в Гугъл Maps, с цел да видите станциите за зареждане наоколо, дружно с потребни детайлности като типове портове и скорости на зареждане. А за някои станции можете даже да видите дали зарядното устройство е налично сега, с цел да избегнете чакането и да спестите скъпо време.

Гугъл Maps може да ви помогне да намерите и по-алтернативни способи за напредване. Наскоро беше добавена повече информация за велосипедните направления, в това число по-подробна разбивка на маршрута и дали по пътя ще срещнете натоварен авто трафик, стълби или стръмни хълмове. Можете да намерите и близки места за наем на колела и електрически скутери в над 500 града по света, в това число Барселона, Берлин, Лондон, Париж, Рим и доста други.

Гугъл Maps предлага и инструкции " завой по завой " за пешеходци. За да сте сигурни, че не вървите по неверен път, функционалността Live View може да демонстрира стрелки и инструкции, ясно наложени върху картата. Освен това можете да прегледате пешеходния си маршрут в Street View.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР