Често успехите по пътя ви саботирате самите вие, но по-скоро

...
Често успехите по пътя ви саботирате самите вие, но по-скоро
Коментари Харесай

Вие сте си най-големият критик

Често триумфите по пътя ви саботирате самите вие, само че по-скоро вътрешният ви глас, който ви подлага на критика и разклаща увереността във опциите ви.

Дори и най-позитивните хора имат подобен вътрешен отрицателен глас, който най-вече ги осъжда. Чувате го в 3 ч. сутринта, когато ви нашепва, че няма да постигнете това, за което се трудите цяла нощ. Или се обажда в миг, в който би трябвало да вземете решение, а той ви споделя, че тази работа не е за вас. Този глас пречи на живота да бъде прекрасен. Но по какъв начин да се разделите с него?

Какво съставлява „ вътрешният критик “?

Ако имате нереалистични упования за това по какъв начин желаете да живеете и това не съответствува с това какво в действителност се случва, вие автоматизирано стартирате да се самообвинявате. Това е най-прекият път към неприятна самокритика, обезсърчение и даже меланхолия. Но вашите упования може да употребявате като метод, който да трансформира тази рецензия в продуктивна мощ за реалистични упования.

Как да се разделите с „ вътрешния критик “?

Първо , спрете да се сравнявате с другите – постоянно обществените медии пропагандират облици, които се одобряват за модел на живот и на повдение, възприемани като съвършени. А това ви кара да се сравнявате с идеализирани облици за себе си и да си поставяте нереалистични упования за това кои желаете да бъдете и по какъв начин желаете да живеете. Всеки път, когато видите някой, който показва държание, на което се възхищавате, погледнете надълбоко в себе си – ще откриете, че вие притежавате същото. Това е повода, с цел да го забележите в другия. Нищо не ви липсва – просто формата е друга.

Второ, рационално е да си поставяте реалистични цели, които в действителност са значими за вас. Важното е да ги постигате с дребни стъпки, въпреки и да ви наподобяват като дребни достижения. Това ще ви носи чувството за непрекъснато напредване напред, за непрекъснато насърчаване.

Трето, балансирайте отрицателните резултати с положителни. Ако се замислите защо ви служи тази съответна форма на рецензия и по какъв начин може да я употребявате, може да превърнете „ вътрешния критик “ в най-хубавия си другар, който в действителност ви оказва помощ за огромните достижения. Така ще го превърнете в инструмент за власт.

Защо е толкоз значимо да се разделите с „ вътрешния критик “?

Когато не сте незаслужено упреквани от „ вътрешния си критик “, тогава сте свободни да бъдете себе си, да сте същински и да имате власт, вместо ниско самочувствие, меланхолия и обезсърчение.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР