Често трябва да си напомняме да пием достатъчно вода, за

...
Често трябва да си напомняме да пием достатъчно вода, за
Коментари Харесай

Сами убиваме бъбреците си с тези 10 вредни навика

Често би трябвало да си подсещаме да пием задоволително вода, с цел да улесним действието на тези толкоз значими органи. Нашите бъбреци играят извънредно значима роля за положителното здраве и вярно действие на човешкото тяло. Те филтрират кръвта, създават хормони, усвояват минерали, отстраняват непотребната вода от организма и в същото време я задържат в организма, когато е належащо, също по този начин контролират кръвното налягане и създават червени кръвни кафези, които придвижват О2 и хранителни субстанции до всички елементи в тялото, написа обстоятелства.бг. Да не забравяме и тяхната съществена функционалност като прецизна пречиствателна станция, която изхвърля отпадните артикули от обмяната на веществата отвън тялото под формата на урина. По този метод бъбреците ни освобождават от всички насъбрани отрови.



Ето за какво има голямо значение по какъв начин се грижим за тях и по какъв начин ги предпазваме. Повреда или непрекъснат спад във действието на бъбреците неведнъж може да остане неусетно в продължение на години. Причината за това е, че те могат да си правят работата даже единствено с 20% от своя потенциал.

Но кои са нездравословните привички, които постепенно и безшумно повреждат здравето на бъбреците и пречат на естествената им работа? Специалистите показват, че им редица неща, които се отразяват пагубно върху нашите бъбреци.

Повечето хора не се замислят за вредите, които им нанасят с част от нещата, които са привикнали да вършат всекидневно. За да опазим бъбреци си, а и здравето си като цяло, би трябвало да се ​​отървем от неприятните привички, които им вредят.

Вижте кои са те:



Алкохол и тютюнопушене
Отдавна и доста пъти е потвърдено, че пушенето и използването на алкохол имат неподходящо влияние върху здравето. Лошите привички утежняват работата на бъбреците, защото те не могат да се оправят с огромния брой токсични субстанции в организма. Само във филмите всички пушат и пият и това наподобява добре, само че в действителния живот тези привички постепенно ни убиват. Помислете за това сега, в който запалите идната цигара или отворите бутилка алкохол.

Липса на сън
Факт е, че клетките се обновяват през нощта. Ако непрекъснато не получавате задоволително сън, този развой не се приключва изцяло, което скоро може да докара до нарушение на органите ви. Забравете за неуместната фраза: “Сънят е за слабите! ”.

Приемането на огромни количества кофеин
Кофеинът, който се намира в кафето и другите безалкохолни питиета, е нездравословен в огромни количества за целия организъм и изключително за бъбреците. Има мощни диуретични свойства, дехидратира организма и предизвиква бъбреците да работят " на луфт ", което основава в допълнение задължение за тях.

Пасивен и затънал метод на живот
Често, изключително по време на дълга работа на компютър или в едно състояние, се случва да навредите на бъбреците си. За да възстановите вярното кръвообращение, направете малко подготовка или гимнастика на всеки час. Редовните извършения ще предотвратят и появяването на камъни в бъбреците.

Дефицит на витамин В6
За да действат бъбреците съвършено, би трябвало да се употребяват приблизително по 1,3 ml витамин В6 на ден. Той се среща в пилешкото, рибата, картофи и доста плодове, като се изключи цитрусите.

Ненавременно изпразване на пикочния мехур
Постоянното задържане на урината в пикочния мехур може да докара до бъбречна непълнота и инконтиненция. Затова помнете правилото: " Ако ви се върви до тоалетната, направете го незабавно! ".

Излишък от натрий
Основният източник на натрий за хората е готварската сол. Но в случай че злоупотребявате, тогава бъбреците ви, като главен регулатор на метаболизма на водно-солената система, не могат да се оправят с работата си. Дневният банкет на сол за възрастен е до 5-6 грама. Съветът е: не прекалявайте с осоляването на храната — бързо ще свикнете и ще усетите даже по-добре усета ѝ.

Безразсъдни диети
Доста диети, които сякаш са предопределени да свалите бързо килограми, в действителност лишават тялото ви от потребни субстанции. В резултат на това се получават двоен удар: от една страна, кръвта се филтрира с дисбаланс, а от друга — даже не получават потребни субстанции.

Излишък на протеини
Протеините не се натрупват в организма, като мазнините. Следователно, многото от тях също усилват натоварването върху бъбреците. Ако бъбреците не се оправят с отстраняването на тези артикули, тогава постоянно се образуват песъчинки или камъни.

Недостатъчен банкет на вода
За вярното действие на бъбреците, както при всички други органи, е належащо да се одобряват задоволително течности и най-много вода. Нека не забравяме, че най-важната функционалност на бъбреците е да филтрират кръвта, с цел да могат да се отстранен токсините и отпадните артикули посредством урината. Бъбреците се нуждаят от вода, с цел да действат вярно. Водата безусловно изхвърля всички натрупали се в тялото отрови, замърсители и токсини. При незадоволителна консумация на вода, токсините в организма се натрупват и нанасят съществени вреди на организма.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР