Често се случва папагалът да не се възприема като домашен

...
Често се случва папагалът да не се възприема като домашен
Коментари Харесай

Признаци, че папагалът е депресиран

Често се случва папагалът да не се възприема като домакински любим, който изисква специфични грижи и внимание. Хората постоянно вършат на децата или на колегата си подарък птица, тъй като считат, че е по-лесна за развъждане, в сравнение с да се грижат за куче или котка. В резултат на това доста папагали не живеят дълго и щастливо с такива притежатели.

Защо се случва това? Най-често това се дължи на меланхолия при папагалите. Да, това положение се среща освен при хората, само че и при птиците. И има доста аргументи за такова държание, а тук ще разгледаме главните.

От какво се депресират папагалите?

Самота и липса на внимание

Небрежните стопани не прекарват задоволително време покрай клетката с папагала, да го забавляват с диалози, глезят с вниманието си. Това са доста общителни птици и те просто не могат да оцелеят без всекидневен диалог със „ своя човек “. Храненето на папагала, поенето и поддържането на птицата чиста не е всичко, което е належащо за нея. Не можете да оставите клетката затворена и да забравите за съществуването на папагала, в противоположен случай той ще се почувства уединен и това доста ще засегне здравето му.

Загуба на сътрудник и позната среда

Папагалите могат да страдат от загуба, те са доста носталгични животни, които зависят от роднините си и познатата си среда. Ако сътрудникът им почине или просто бъдат разграничени, тогава папагалът бързо ще стане податлив към самоизтребление. Може да се стигне до оскубване на перата на папагала.

 Папагал

Промени в околната среда

Папагалите също могат да изпаднат в меланхолия заради внезапни промени околната среда. Ако са в прекомерно леден климат, изложени на ненадейно течение, на мощен тон, опасност от други животни или би трябвало да живеят в дребни кафези пред тях, това може да аргументи меланхолия.

Какви са признаците, че папагалът е депресиран

Обикновен удар с крила може да е знак, че животното се нуждае от вашето внимание, тъй че, обърнете му внимание. Това не е положение на напреднала меланхолия при папагала, само че не би трябвало да подминавате този знак.

Повтарящото се безсмислено държание е сигурен знак, че нещо с птицата не е наред. И в случай че последва един от първите признаци за съществени, а точно отводът от хранене, то е съвсем несъмнено, че папагалът ви има меланхолия. Ако наблюдавате сходно държание при вашия домакински любим, тогава би трябвало да се свържете с вашия ветеринарен доктор за съвет. В противоположен случай положението на папагала единствено ще се утежни: той ще седи от самото начало на едно място, очите му ще помътняват, перата ще се разрошват, а изпражненията ще станат течни и зеленикави.

Много явен симптом на меланхолия при папагалите е скубането. Ако тези животни са доста тъжни, те си оскубят перата. Това е почти същото като саможертвата при хората. Някои от тях могат да останат съвсем без пера. Това положение обаче ги излага на риск от смяна на метеорологичните условия, което в допълнение утежнява обстановката.

Ако пренебрегнете тези признаци на меланхолия при папагалите и не се консултирате със експерт, най-вероятно животът на вашия папагал към този момент няма да бъде избавен.

Какво би трябвало да знаете, в случай че желаете да си вземете папагал?

 Папагал и дете

Най-лошото, което можем да причиним на тези животни, е да ги осиновим възрастни. След когато се приберете от магазина, папагалът с огромна възможност ще изпадне в меланхолия. Но даже и да си вземете млади птици, би трябвало да им създадете приятна среда, клетката би трябвало да е задоволително огромна и температурата да е умерена. Винаги би трябвало да обръщате внимание на езика на тялото на вашия папагал. Това, че от самото начало пее или повтаря нещо дълго време, не значи, че е просто благополучен.

Силно не се предлага да отглеждат папагали доста заети хора, които просто не могат да им извърнат нужното внимание. И не забравяйте, че в случай че станете освен добър притежател на вашия домакински любим, само че и отличен събеседник, той ще живее дълъг живот с вашето семейство.

Когато купувате домакински любим, би трябвало да запомните, че дружно с това ще зародят нови проблеми, нови отговорности и от решението и осъществяването на които ще зависи вашето въодушевление и ориста на животното.

Ако въпреки всичко сте сигурни, че желаете да си вземете подобен любим, разгледайте тези цени и разгласи за папагали.

Вижте също:

- Защо папагалът хапе;

- Защо папагалът трепери

- Защо папагалът не яде;

- Защо папагалът крещи.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР