Често се случва хора, свързани с манипулатори да разберат това

...
Често се случва хора, свързани с манипулатори да разберат това
Коментари Харесай

Тактики, които токсичните и манипулаторите използват срещу теб

Често се случва хора, свързани с манипулатори да схванат това едвам след раздялата си с тях. Само, когато погледнат обективно обратно, схващат какъв брой мощно са били деградирани. Това е по този начин, тъй като ние постоянно пречупваме през личните си стандарти непознатото държание, когато се опитваме да намерим смисъл в него.

Нарцисисти, психопати и социопати обаче не следват обществените правила, по които ние живеем. Вместо това те впрягат цялостен боеприпас от тактики, чиято цел е да объркат възприятието ни за действителност.

Често срещана форма на ментална операция е комбинацията от прочувствени и психични способи за втълпяване на боязън , а задачата е да бъдем уверени, че полудяваме. През 1938 година на екран излиза филмът Gas Light, който споделя за брачен партньор, който затъмнява газовите лампи в къщата и споделя на жена си, че си внушава. Използва този и други способи, с цел да я убеди, че се побърква.

Манипулаторите постоянно употребяват проекцията като способ за отклонение на вниманието от личните им дефекти. Проекцията е прекачване на фокуса върху различен човек или наблягане (изфабрикуване) на дефекти у колегата. Например брачният партньор може да изневери, само че да подчертае, че повода за изневярата му е прилепчивото държание на жена му. Уволнен чиновник трансферира виновността върху сътрудниците си и така нататък

Случвало ли ви се е да имате диалог с някого, след който се чувствате комплицирани и смутени, чудейки се какво е станало одеве? Вероятно сте говорили с нарцисист или умопобъркан. Този вид хора употребяват думите като патрони, с цел да ви отклонят от всяка истина, която не биха желали да узнаете. Особено, в случай че ги предизвикате. Те ще създадат всичко по силите си, с цел да ви разсеят, объркат и фрустрират, за да ви отдалечат от истината .

Манипулаторът не желае да ти разреши да успееш и ще направи всичко това да не стане. Той ще реалокира гредите на вратата, с цел да не можеш да вкараш гол. Когато това стане, манипулаторът ще оправдае разочарованието си от теб. Дори да покриваш неговите стандарти още веднъж и още веднъж, очаквай задачата да става все по-висока и по-висока. Това е неговият метод да ти покаже, че в никакъв случай няма да си задоволително добър в неговите очи.

Нарцисистът постоянно желае да е в центъра на полемиката, в случай че не е на огневата линия. Затова тактиката със промяната на тематиката работи в двете посоки. Ако го отегчаваш, говорейки за себе си прекомерно доста, той бързо ще обърне диалога в посока на себе си. Ако става дума за него обаче в отрицателен проект, търсене на отговорност за нещо и т.н, ще желае да смени тематиката мигновено и то за твоя сметка.

Манипулаторите те бомбардират с обич и боготворене, до момента в който те закачат на въдицата , след това следва обезценка. Точно когато си помислиш, че си при започване на страхотна връзка, те стават раздразнителни и ядосани.
Всичко, което са правили първоначално, непрекъснатото пращане на известия, позвънявания и срещи, към този момент се класифицира като необичайно и несвоевременно държание, в избран миг твоето поведение става лепкаво и унизително.

Добавянето на трети човек в микса , който се трансформира в съдружник против теб също е обичана тактичност на токсичните и манипулативни хора. Те употребяват третия човек за валидиране на личната си корист с теб.

Към това може да добавите злобните мнения, маскирани като подбив . Това е техният метод да бъдат гадни, без да им се търси сметка. Ако дръзнеш да кажеш нещо по тематиката, ще получиш укор за прекомерна сензитивност, липса на възприятие за комизъм и така нататък Вербалните офанзиви обаче нямат нищо общо с хумора.

Токсичните имат чести прояви на неспокойствие и обичат да приказват снизходително на жертвите си. Това е метод за надзор и те изпитват наслаждение, когато го вършат освен обществено само че и на четири очи. Те ще употребяват покровителствени думи , с цел да ви заглушават, до момента в който изгубите убеденост. Така ви вкарват в Параграф 22, тъй като колкото повече губите убеденост, толкоз по-малко се постанова да ви покровителстват, което е печелившо за тях.

В последна сметка всичко се свежда до надзор , това е задачата на манипулатора. Те желаят цялостен надзор върху теб. Искат да те изолират от семейство и другари, да управляват парите и свободата ти, да знаят тъкмо с кого прекарваш времето си и най-важното, да имат цялостен надзор върху съзнанието ти.

Тяхното въодушевление е един от най-често употребяваните принадлежности за надзор. Никога не знаеш в какво въодушевление ще са на ежедневна база, не си наясно какво ги „ разстройва “. Може да е нещо друго всеки ден, тъй че е невероятно да ги държиш в положително въодушевление . Винаги вадят някакъв нов мотив, безусловно от въздуха, което те кара да се напрагяш и ти носи дискомфорт в личното ти пространство.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР