Често се случва да бъдем ухапани от насекомо, а понякога

...
Често се случва да бъдем ухапани от насекомо, а понякога
Коментари Харесай

Нещо ви е ухапало? Ето как да разберете какво е и опасно ли е

Често се случва да бъдем ухапани от насекомо, а от време на време е мъчно да определим какво тъкмо ни е предизвикало дискомфорта, който нормално се показва в болежка, сърбеж и даже отичане. В природата има огромно многообразие от инсекти. Те придвижват разнообразни заболявания, по тази причина е доста значимо да дефинира вярно какво тъкмо ни е ухапало. Представяме ви малко управление, което може да помогне да разберем отговора на въпроса: " Какво ме ухапа? ".

Как да определим ухапванията от инсекти?

1. Ухапване от стършел

Зоната, ужилена от стършел, се подува и зачервява. Понякога по кожата се появяват мехури. Пострадалият изпитва мощна болежка, която може да бъде по-неприятна спрямо болката от ужилване на оса. Отровата на стършела съдържа хистамин и ацетилхолин. Ако ухапаният изпитва мраз в крайниците, устните и ушите посиняват или се появяват проблеми с дишането, неотложно би трябвало да посети доктор.

2. Ухапване от пчела

Трябва да премахнете жилото, което може да е останало в засегнатото място. Кожата се подува и зачервява. Човек усеща парене, мощна болежка и сърбеж, който се появява след това. Ако не сте алергични, вашите проблеми завършват дотук. Ако това обаче не е по този начин, могат да се появяват дихателни усложнения, а това е много тревожно.

3. Ухапване от оса

Симптомите при ужилване от оса са сходни на тези при нахлуване от пчела. Засегнатата зона става алена и подута. Ухапаният усеща парене и болежка, последвана от неконтролируем сърбеж. Възможно е да се появи кръвоизлив по кожата. Една оса може да нападна по няколко пъти. Точно както при нахлуване от пчела, доста е значимо да знаете дали сте алергични, защото може да изпаднете в анафилактичен потрес.

4. Ухапване от комар

Ухапванията от комар наподобяват като подути червени петна с размер на зрънце. Те се появяват най-вече в откритите елементи на тялото. Комарите нападат местата, където кожата е по-тънка и елементарно могат да стигнат до кръвоносните съдове. Когато ухапят, те инжектират своята слюнка в раната. Тя съдържа антикоагуланти, които разреждат кръвта. Тези субстанции предизвикват зачервяване, отичане и сърбеж на кожата. 

5. Ухапване от кърлеж

Ухапването от кърлеж се характеризира с поява на алено леке в засегнатата област. Това насекомо може да бъде в тялото на човек дълъг интервал от време. То пораства и пие кръв оттова. Най-лошото е, че кърлежите заразяват хората с енцефалит, борелиоза и доста други болести. Ако отстраните насекомото от тялото си, само че аленото леке не изчезва и продължава да се разраства, би трябвало да посетите доктор допустимо най-скоро.
 Всички вършим тези неща, а те усилват риска от деменция Всички вършим тези неща, а те усилват риска от деменция
По данни на Световната здравна организация (СЗО) повече от 50 милиона души по света страдат от деменция. Те последователно губят паметта си...

6. Ухапване от бълха

Ухапванията от бълхи могат да бъдат комплицирани с нахлуване от комар или алергия, защото кожата се подува и по нея се появяват червени петна. Въпреки това, за разлика от комарите, тези ухапвания са доста по-болезнени, а сърбежът е непоносим. Бълхите нападат най-вече краката. Ето за какво единствено латентен човек може да стане тяхна жертва. Една бълха хапе по няколко пъти, по тази причина дистанцията сред алените петна е близо 1-2 сантиметра. Тези инсекти предизвикват доста съществени инфекции. 

7. Ухапване от мравка

Повечето мравки не съставляват заплаха за хората. Въпреки това, алената огнена мравка може да аргументи доста проблеми. Върху мястото, което е засегнала, се появяват пустули, които по-късно се трансформират в белези. Отровата на мравката съдържа отрови, по тази причина потърпевшият може да получи алергична реакция или да изпадне в анафилактичен потрес. Ухапването на елементарна мравка е по-малко рисково. То прилича захапване от комар. В засегнатата зона се появява розово леке, което сърби за дълъг интервал от време. В момента на захапване, човек изпитва пареща болежка, като че ли върху кожата се излива вряла вода.

8. Ухапване от конска муха
 Тези извършения оказват помощ за светлочервен загар на лицето и положително оросяване на мозъка Тези извършения оказват помощ за светлочервен загар на лицето и положително оросяване на мозъка
За да се впуснете в новия ден с нова мощ и сила, започнете сутринта с няколко елементарни, само че супер ефикасни извършения, стимулиращи ци...

Конската муха прилича голяма муха. Единствената разлика е, че тя хапе много мъчително и пие човешка кръв. Нападението от конска муха може да аргументи поява на алено леке върху засегнатата зона с широчина не повече от 1 милиметър. След това кожата се подува и стартира да сърби. Конските мухи предават разнообразни болести като туларемия и антракс, само че през по-голямата част от времето си те нападат най-вече добитъка, а не хората.

9. Ухапване от въшка

Ако забележите дребни червени точки в региона на главата, шията и ушите, това значи, че сте нападнати от въшки. Ухапванията са ситуирани на разстояние от няколко сантиметра, а кожата наподобява като че ли е прободена. Въшките придвижват доста съществени болести като тиф и тресчица.

10. Ухапване от дървеница

На пръв взор, ухапванията от дървеници наподобяват като набези от бълхи или комари или алергична реакция. Кожата се зачервява, подува и стартира да сърби. Въпреки всичко, има елементарен метод да разберете дали това е дело на дървениците. Ухапванията са ситуирани едно до друго, образувайки дребна пътека по кожата. Те са по-болезнени от тези на комарите. Пътеката може да бъде видяна рано заран, защото дървениците атакуват през нощта.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР