Често се сблъскваме със съвети как да възстановим здравината и

...
Често се сблъскваме със съвети как да възстановим здравината и
Коментари Харесай

Още врагове на красивата коса

Често се сблъскваме със препоръки по какъв начин да възстановим здравината и блясъка на косата си. Съществуват купища “рецепти ” за гъста, красива и мощна грива. И все пак- даваме ли си сметка, че преди да стигнем до “илачите ”, сами правим някои прекомерно пагубни за косата ни “процедури ”? Нека забележим какво не трябва да вършиме, с цел да не се постанова да тичате на професионална маска, да си купувате свръх скъпи емулсии или да изпробвате бабините секрети за хубава коса. А тя в действителност е нещо доста значимо за нас дамите, с цел да се харесваме и имаме положително самочувствие.

Враг номер 1
Старата ни четка за коса

На какъв брой време сменяте гребена или четката си? Забелязвали ли сте какъв брой са нечисти в основата си зъбците на гребена ви? Нима смятате, че четката за коса няма потребност от измиване? Ето и един изключително ужасяващ факт- по четката ви има не дребен брой микроби и замърсявания, които вие разнасяте по целия косъм с всяко ресане. Най-малкото, което вършиме по този метод, е да омазнявате ненужно косата си. Затова- премахвайте след всяко сресване космите от четката си и не забравяйте най-малко един път месечно да я накисвате за няколко минути в сода за самун, която несъмнено отстранява “отпадъчните артикули ”. И още нещо- за по-хубава грива- най към този момент, с цел да избегнете наелектризирането, което от своя страна способства за цъфтящи краища и раздробяване на косъма, избирайте дървени, а не пластмасови четки и гребени.

Враг номер 2
Ластиците и шнолите

Много внимавайте, в случай че обичаната ви прическа е добре пригладената конска опашка или даже, в случай че у дома непрекъснато ходите с вързана коса. Доказано е, че там, където е ластикът, косата се пречупва и поврежда. Постоянното и връзване е истински тормоз за нея и може да докара дори до косопад. Съвет- сменяйте постоянно мястото на захващане на косата с ластика или шнолата и избирайте главно ластици, “обвити ” с плат.

Враг номер 3
Шампоана, с който сме привикнали
Понякога, като свикнем с дадена марка козметика, би трябвало да стане апокалипсис, с цел да я сменим. Не по този начин, обаче би трябвало да стоят нещата с шампоана, който употребяваме. Необходимо е да го сменяме, само че не и без да сме “сменили ” типа на косата си т.е. в случай че се боядисаме, безусловно би трябвало да си вземем нов шампоан за третирана с багра коса. Ако се накъдрим, също. Колкото по химически третирана е косата ни, толкоз по-подхранващо би трябвало да е средството, с което я мием. И още нещо- не трябва да забравяме, че с възрастта кожата на главата става по-суха, тъй че в един миг промяната на шампоана ще е наложителна.

Враг номер 4
Ресане на мокра коса
Нещо, което е безусловно неразрешено да вършиме. Някога да са ви разресвали косата във фризьорски салон, незабавно след измиването? Напълно невероятно е. Дърпането на косата, когато е мокра, с цел да се отстранят възли и сплитания, я опъва прекомерно и безспорно я поврежда. Същото ще сторите и в случай че я търкате пламенно с забрадка в старанието си да я изсушите. По-добре изберете сешоара. Препоръчително е и да употребявате гребен с необятни зъбци и да сте търпеливи в разресването, а не бързайки да «напълните» четката с косми.

Враг номер 5
Енергично и бързо разресване
Дори косата да не е мокра, в случай че я решите бързо и невнимателно, не се “сърдете ” след това на крайния резултат. Оставете безумните препоръки за ресане от краищата към корените или разресването по 100 пъти всяка вечер. Просто се решете на браншове, деликатно и не дърпайте мощно заплетени краища. Не инцидентно се оферират и балсами, които ще ви улеснят в оформянето на прическата. Няма доказателства, че по-честото ресане, ще направи косата ви неотразима. Затова- просто не бързайте.

Враг номер 6
Сешоарът - метод на приложимост
Наскоро чух, че бил безопасен. Друго мнение гласи, че е безусловно противопоказен. Истината, както в множеството случаи е по средата. Със сигурност топлината изсушава косъма, само че пък си има и правила, които могат да избегнат този резултат. На първо време- не го използвайте, до момента в който от косата още капе вода. Подсушете я леко с забрадка. На второ място- избягвайте последната му степен. Трето правило- дръжте го най-малко на 15 см разстояние от косата си. И накрая- първо го изпробвайте върху кожата на ръката си. Ако топлината е приятна, може да стартирате сушенето. И в случай че въпреки всичко бързате доста т.е. постанова се да превключите на гореща бликам, наложително използвайте предпазен спрей, нанасящ се преди топлинна “обработка ” на косъма.

Враг номер 7
Пропускането на фризьора
За положителния тип на косата ви от изключително значение са връхчетата на космите. Знаете, че цъфтящите краища не наподобяват по никакъв начин красиво, а и попречват естествения напредък на косъма. Ако сте решили да си пускате дълга грива, посещавайте фризьора един път на два месеца, само че не и по-рядко. И още - с изключение на бабините предписания за красива коса не пропускайте професионалните фризьорски услуги- масажно измиване, подхранваща маска, втриване на ампули с друго деяние в корените- процедури, които несъмнено ще са ви от изгода.

Колкото и да ни се желае косата ни да наподобява постоянно ослепително, не трябва да забравяме, че с изключение на да пораства, тя също по този начин и старее. Краищата на коса, която е до под раменете да вземем за пример, са на възраст най-малко три години. Представете си за този интервал от време какъв брой пъти е била измивана, разресвана и подлагана на разнообразни нездравословни външни въздействия ( вятър, слънце, мраз, морска вода), даже да не е била химически третирана. Така че не можем просто да чакаме от нея да е съвършена, единствено след следващото измиване. Всъщност ние се явяваме най-големите врагове на косите си, проявявайки не задоволително грижи за тях. Гореизброените са прекомерно обикновени. Затова дано не ги пропущаме и да помним и обстоятелството, че косата ни се нуждае от най-малко пет чаши вода на ден, както и от разнообразно меню. Често точно тя е индикатор, че страдаме от някаква липса. Недостигът на желязо в организма ни съвсем постоянно е придружен с косопад.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР