Често се питаме какъв трябва да бъде един стабилен брак,

...
Често се питаме какъв трябва да бъде един стабилен брак,
Коментари Харесай

Съществуват поне 5 очаквания за брака, които са нормални

Често се питаме какъв би трябвало да бъде един постоянен брак, изключително в случай че сме израснали в нестабилни фамилии.
Надяваме се да не повторим грешките на родителите си, само че имаме и упования за нашия брак. Нормално е да ги имаме. Те са значими, само че още по-важно е да са реалистични. Вижте 5 упования за брака, които е напълно обикновено да имате.

1. И двамата ще се променяте и ще растете като персони непрекъснато
С годините ще виждаме, че с колегата нис е променяме освен физически, само че и като персони. Не става въпрос единствено за процесите на стареене, само че знаем, че равнищата на сила, полово предпочитание и интерес към брака също ще се трансформират с времето. Когато хората се обвържат с по-ранни, по-млади версии на своя сътрудник, това е обвързвано със доста незадоволство от брака. Двойките, които са щастливи дружно в преклонна възраст, са се научили да одобряват и даже да намират наслада в израстването и смяната на своя сътрудник, даже в случай че тази смяна в началото е в области, които ги карат да се усещат неловко, като нови ползи, нови цели или нови полезности.

2. Решенията се вземат дружно, като се имат поради както потребностите, по този начин и желанията на всеки сътрудник
Едно от упованията за брака е, че сътрудниците няма да вземат едностранни решения в съществени области, като да вземем за пример решение да изоставен работата си, въпроси свързани с децата, фамилния бюджет и т. н. В постоянните бракове значимите решения би трябвало да се вземат след добра връзка, в която и двете страни са постигнали единодушие, има компромис, съпричастност. Решенията би трябвало да накарат и двамата да се усещат добре, даже и да не са толкоз щастливи, колкото всеки би бил, в случай че реализира своето.

3. Вашият сътрудник не би трябвало да се отнася с вас с пренебрежение или да се пробва да ви нарани
Това е очакване, с което не трябва да се прави компромис. Гневът, физическото и прочувствено принуждение са разрушителни и в случай че ги има в едни взаимоотношения, то те се трансформират в нездравословни за единия сътрудник. 

4. Децата ви ще бъдат приоритет, само че не и целият фокус на вашия брак
Съвсем обикновено е двама души, които имат деца и брак, да желаят децата им да са щастливи. Въпреки това, някои двойки, заради личното си родителско безпокойствие или липса на връзка между тях, прекалено много се концентрират върху децата си по метод, който е вреден както за децата, по този начин и за възрастните. В тези обстановки единият родител постоянно стартира да ревнува от фокуса на другия и/или се трансформира в непредпочитания родител, тъй като в никакъв случай не може да се приближи до равнището на фокусиране на другия върху детето. Здравословно е да се чака, че най-малко след стадия на новороденото родителите ще не престават да се занимават с заниманията си, да имат нови ползи, да излизат единствено двамата като двойка, да се срещат с другари. Също по този начин е изцяло обикновено да очаквате, че вашата полова непосредственост ще се случи, без значение дали децата са у дома или не. И сигурно е значимо за брака да прекарвате време в диалози със брачна половинка си и да не позволявате на децата непрекъснато да ви прекъсват и да стават непосреден фокус. 

5. Не можете да бъдете единственият фокус на живота на другия, само че би трябвало да прекарате известно време дружно единствено двамата
В някои двойки единият сътрудник или двамата стартират последователно да се отделят от обществения си кръг и да се концентрират единствено върху половинката си. Смятат за редно да си стоят повече у дома, да не се виждат с другари или това се случва прекомерно рядко. Нямат странични ползи, занимания, отхвърлят се от това да сбъдват фантазии, кариерни цели. Но това след време би могло да докара до еднообразие, до загуба на интерес към другия, към брака. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР