Често осите са набеждавани като безполезни, нагли и агресивни. И

...
Често осите са набеждавани като безполезни, нагли и агресивни. И
Коментари Харесай

Защо да не убиваме оси

Често осите са набеждавани като безполезни, нагли и нападателни. И макар че с последните две избрания на драго сърце бихме се съгласили, става известно, че в действителност тези инсекти са извънредно значим детайл за света подобен, какъвто го познаваме.

На Земята съществуват над 110 000 типа оси, съществена част от които са заети с изтреблението на други по-малки или по-големи гадинки. И това е ужасно, тъй като в случай че не се случваше, светът щеше да е залят в древен пропорции от членестоноги - най-многобройният дял от животинското царство.

В това число влизат паяците и невъобразимо огромно количество инсекти и пълзящи твари (да, това включва стоножките), които сигурно ненавиждаме доста повече от осите.

С изтреблението на паякообразни осите оказват помощ и на доста типове растения, на безгръбначните скотски типове - също.

Осите са основана по този начин, че да са оптимално положителни и ефикасни убийци - бързи и, несъмнено, нагли и нападателни. Но когато в последна сметка типът им ни носи несметни изгоди, този видимо отрицателен техен профил придобива по-приемлив колорит.

Като прибавим и обстоятелството, че опрашването и цъфтенето на смокините е напълно в ръцете (или крилата) на осите, към този момент почваме даже малко да ги харесваме.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР