Често обмисляме как да разнообразим отношенията с партньора, четем за

...
Често обмисляме как да разнообразим отношенията с партньора, четем за
Коментари Харесай

Скуката във връзката не е повод за драма, а възможност

Често обмисляме по какъв начин да разнообразим връзките с колегата, четем за забавни секс пози, препоръки за прочувствена непосредственост и избор на общо занимание, само че преди да разръчкаме любовния огън, да помислим и за другата страна на медала – по какъв начин да извлечем изгода от рутината в взаимния живот:

Скуката демонстрира, че връзките ви са открити и постоянни

Предсказуемост – това и нищо друго е скуката и тя поражда в любовната връзка, когато сътрудниците се познават добре, знаят какво да чакат, имат си доверие и са уверени в връзките си. Далеч не всеки път би трябвало да възприемаме скуката като сигнал, че не изпитваме тези пламенни усеща както преди. Скуката е присъща на дългата връзка – в случай че продължавате да се възприемате и обичате един различен без прочувствени разтърсвания, значи връзките ви са постоянни.

„ Да ви е скучно дружно е обикновено “, отбелязва американският специалист Джонатан Бенет. – „ Никакви връзки, било то сантиментални или не, не могат да бъдат възбуждащи от самото начало. Способността да одобряваме и обичаме колегата си в скучните моменти демонстрира нашата зрялост и мощ. “

Може да е сигнал, че би трябвало да поработите над връзките

Ако и двамата не изпитвате предходната тръпка от това, че сте дружно, има смисъл да обърнете внимание на връзките си. Но не е нужно да се отнасяте към скуката като към проблем – просто анализирайте това, което се случва посред ви. Поговорете да целите си, за това, което чувствате. Обяснете си какво се е трансформирало у вас, за какво е станало по този начин – може би прекарвате по-малко време дружно поради разнообразни условия, или сте прекомерно изтощени от работа, с цел да влагате задоволително пристрастеност в общуването.

Използвайте скуката като опция да подобрите връзката си.

Позволява да се опознаете още по-добре

Животът прелива от събития и страсти и просто от време на време няма метод да говорите доста за персонални неща. Когато влюбеността прераства в по-стабилно възприятие, вие продължавате да узнавате нови и нови неща един за различен, към този момент сте спокойни и прям с колегата си, споделяте истории, планирате, мечтаете. Докато обсъждате всичко това могат да ви дойдат хрумвания по какъв начин да осъществите замисленото и дружно да разнообразите живота си.

Защото е парадоксолно, само че факт – скуката подтиква въображението и това предписание работи и в връзките.

Говори за това, че е време да измененията нещо в себе си

Постоянното възприятие, че животът ви се покрива с мухъл, може изобщо да не се отнася за колегата. Не е изключено той да се развива доста повече от вас. Често търсим причина за скуката в връзките си, тъй като по принцип сме склонни да преглеждаме прекарванията си през тази призма, само че в случай че чувствате, че нещата във връзката ви не са както преди и не получавате от общуването си предходните страсти, може би грешката е във „ вашия тв приемник “?

Отговорете си: осъществени ли сте в работата си, удовлетворени ли сте от връзките с другари и родственици? Има ли нещо, което ви въодушевява в живота? Хората постоянно основават проблеми от нещо тривиално, каквото е безделието. Ако измененията някаква друга житейска област, ще можете да погледнете по-ведро и на връзките с обичания човек.

Продължава на страницата на

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР