Често ни се струва, че котките не са особено заинтересовани

...
Често ни се струва, че котките не са особено заинтересовани
Коментари Харесай

Привързани ли са котките към стопаните си

Често ни се коства, че котките не са изключително заинтригувани и привързани към хората. Обикновено те са доста по-своенравни и самостоятелни. Може даже да се каже, че те са цялостната диаметралност на кучетата - едни от най-любвеобилните четириноги приятели. Ново изследване обаче демонстрира, че в действителност своенравността е единствено част от характера на котките. Не и доказателство, че котките се привързват към нас.

Откритието е направено напълно скоро. Учени откриват, че сходно на децата и кучетата, котките също основават прочувствена връзка с хората, които се грижат за тях. Оказва се, че в наличието на собственик, те се усещат по-сигурни и спокойни. Според изследването - хората в действителност подценяват социо-когнитивните качества на котките. Те в действителност са доста по-комуникативни, в сравнение с наподобява, откриват още специалистите.

Самото проучване, дело на специалисти от Щатския университет в Орегон, е направено благодарение на котки и техните стопани, които са взели участие в някои елементарни извършения. Всеки собственик е прекарал 2 минути със своето животно, след което е излязъл от стаята за две минути. Накрая още веднъж се е върнал в стаята за още 2 минути, като от самото начало е следено държанието на животните.

Резултатите са впечатляващи. Те демонстрират, че 64 % от котките са били по-спокойни, до момента в който са били в наличието на стопаните си. Освен това са се движели и изследвали ситуацията доста по-уверено. Останалите 36 % са останали относително напрегнати в държанието си.

Всички тези данни демонстрират, че в действителност в действителност котките не намират хората за безинтересни, въпреки и държанието им постоянно да ни подсказва противоположното. Затова идващия път, когато вашият домакински любим се разхожда сякаш незаинтересовано към вас, можете да бъдете сигурни, че в реалност той прави оценка вашата компания и се усеща сигурен.

И въпреки и да не го забелязвате - в действителност домашните ви животни демонстрират любовта си. Може да е посредством спокойствието, което изпитват, до момента в който сте в близост, посредством играта, която предизвикват, посредством мяукането и мъркането, когато се приберете. Ценете ги!

И по този начин - привързват ли се котките към стопаните си? Разгледайте горната умилителна изложба и сами ще си отговорите на този въпрос!

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР