Често ни се струва, че консервативните и либералните гласоподаватели нямат

...
Често ни се струва, че консервативните и либералните гласоподаватели нямат
Коментари Харесай

Различават ли се мозъците на консервативните и либералните гласоподаватели

Често ни се коства, че консервативните и демократичните гласоподаватели нямат съвсем нищо общо между тях, а се оказва, че разликите им се простират чак до структурите на мозъците им. Въпреки че в предишното доста се е говорило за тези контрасти, ново изследване откри, че те не са толкоз огромни, колкото мнозина считат, само че въпреки всичко са налице. И никой не е бил по-шокиран от самите откриватели.

„ Беше в действителност изненадващо, че възпроизведохме откритието за амигдалата. Честно казано, не чакахме да повторим някое от тези открития “ , споделя първият създател Диамантис Петропулос Петалас в изказване, базирайки се на изследване от 2011 година, което беше необятно публикувано след заключението, че може да има връзка сред структурата на мозъка и политическата принадлежност.

Но те ги възпроизведоха. Петропулос и екипът от Американския лицей в Гърция и Амстердамския университет употребяват сканирания с ядрено-магнитен резонанс на 928 холандци на възраст 19-26 години. Извадката - която е 10 пъти по-голяма от тази на проучването от 2011 година - е представителна за политическия пейзаж в Нидерландия. Страната има многопартийна система, което дава опция на откривателите да прегледат спектъра от убеждения в консервативните и демократичните идеологии.

Сравнявайки данните от мозъчното сканиране с въпросници, в които участниците са питани за политическите им възгледи и еднаквост, откривателите са съумели да видят някои закономерности.

Както е открито в изследването от 2011 година, има връзка сред консервативните възгледи и увеличеното сиво вещество в амигдалата - конструкция в темпоралния дял на мозъка, която е част от лимбичната система.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР