Американският държавен департамент е решил да одобри възможната продажба на

...
Американският държавен департамент е решил да одобри възможната продажба на
Коментари Харесай

Държавният департамент е одобрил продажбата на противотанкови ракетни комплекси на България

Американският държавен департамент е решил да утвърди вероятната продажба на ракети " Джавелин " (Javelin FGM-148F) на държавното управление на България, излиза наяве от прессъобщение на Пентагона. Ракетите и обвързваното с тях съоръжение са на обща стойност от 114 милиона $, написа още в документа. Те съставляват противотанкови ракетни комплекси.

Предложената продажба ще поддържа задачите на външната политика и националната сигурност на Съединените щати, тъй като ще помогне за възстановяване на сигурността на съдружник от НАТО, който е значима мощ за политическата и икономическата непоклатимост в Европа, допълват от Пентагона.

В същото време това ще усъвършенства дълготрайната отбранителна дарба на България да пази своя суверенитет и териториална целокупност, както и да извърши националните условия за защита. Страната ни няма да има усложнения в това да включи новото съоръжение в своите въоръжени сили, показват още от американското министерство на защитата. Освен това препоръчаната продажба няма да промени главния баланс на военните сили в района, считат от Вашингтон.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР