Експерти алармират, че COVID-19 се завръща с бързи темпове през

...
Експерти алармират, че COVID-19 се завръща с бързи темпове през
Коментари Харесай

НЕВЕРОЯТНО! Отпадните води показват от какво сме заболели

Експерти сигнализират, че COVID-19 се завръща с бързи темпове през есента. Бум на ковид е регистриран в София, Варна и Бургас. В същото време пред лекарските кабинети опашките от заболели от грип са обилни. Това демонстрират резултати от проучване на отпадните води в България.

Това е новаторски способ, който оказва помощ да разберем от какво сме заболели.

Д-р Сергей Иванов, началник на научния екип от СУ, съобщи, че в станциите за филтриране на отпадните води се взимат проби. Търсят се и човешки патогени, защото те се отделят в отпадните води. След това пробите се закарват в лабораториите и се брои какви вируси са разкрили и в какви количества.

По думите на специалиста, отпадните води са знак за болесттите на популацията, т.е на популацията в съответния град. Д-р Иванов посочи, че това е един от най-точните способи за издледване на болестта. По думите му най-вече болни от COVID-19 има в Бургас.

Специалистът посочи, че, с цел да е ефикасен методът, би трябвало да има повече болни.

Новото проучване е съвършен метод за предварителна защита, по думите му. Той акцентира, че това е пилотен план, който е нов за България. В момента се тестват четирите най-големи града в страната.

Според доктор Иванов този способ е доста прецизен и правилен, тъй като няма по какъв начин всички хора да да отидат и да се тестват на място.

SafeNews напомня, че още през август доцент Атанас Мангъров би паника: СЗО се пробва да повтори кино лентата с Коронавирус, производителите на ваксини точат лиги!

Реакцията на Световната здравна организация във връзка с маймунската шарка е пресилена. СЗО се пробва да ни вкара в същия филм като този с Коронавирус, а производителите на ваксини точат лиги.

Това разгласи експертът по инфекциозни заболявания доцент Атанас Мангъров във връзка „ втората вълна “ на плашене с маймунската шарка, която припламна тези седмици.

Мангъров посочи, че за маймунската шарка няма ваксина.

За нея могат да се употребяват имунизациите, основани за профилактика на вариолата, които обаче към момента са в етап на изследване и имат съществени странични дейности.

Източник: NOVA

Още вести четете в: България, Здраве, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР