Често ни казват да страним от алкохола, ако искаме да

...
Често ни казват да страним от алкохола, ако искаме да
Коментари Харесай

Ето какъв алкохол да пием, когато сме на диета

Често ни споделят да страним от алкохола, в случай че желаеме да отслабнем. Той не ни дава никаква питателност и може да затрудни загубата на тегло. Въпреки това остава въпросът какъв алкохол да пием, когато сме на диета.

Кратки отговора има няколко: шотовете водка, джин, ром, уиски или текила имат средно по 97 калории за 45-50 мл. Чаша шампанско има около 84 калории за 120 мл. Чаша сухо вино – 120-125 калории за 150 мл. В мартинито има 124 калории за 70 мл.

Чистият алкохол съдържа 7 калории на грам – това е по-малко от грам мазнина, в който има 9 калории, но повече от грам протеин и въглехидрати, които съдържат по 4 калории. Колко ще е калорична напитката ви вече зависи от количеството алкохол в нея, както и въглехидратите и захарта.

Във виното въглехидратите идват от малко количество захар, което или остава от гроздето, или е добавено по друг начин, за да балансира киселинността. Освен ако не става въпрос за десертно вино, това количество захар е малко и не добавя значително количество калории.

Бирата се прави от зърно, което съдържа въглехидрати под формата на нишесте и по-конкретно на захарни молекули, които се разбиват от ензими по време на варенето. По-малките захари се превръщат в алкохол от маята, но някои от по-големите остават. Като цяло бирата има повече калории от виното, но разликата идва основно от въглехидратите в бирата, защото захарта във виното е сравнително малко.

Шотовете като най-малко количество са и най-добра опция стига да можете да си останете само с един.

Пийте ги с вода. Напитки като тоник, сокове, сиропи, соди и т.н. са наблъскани с калории до горе. Имайте предвид, че коктейлите Маргарита и Пина Колада могат да съдържат до 500 калории – затова тях избягвайте най-много, ако искате да пазите линия.

Източник: chr.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР