Често кучетата ядат много неща, за които дори не подозирате.

...
Често кучетата ядат много неща, за които дори не подозирате.
Коментари Харесай

Защо кучетата ядат трева

Често кучетата ядат доста неща, за които даже не подозирате. Вероятно обаче ви е направило усещане, по какъв начин от време на време вашият четириног другар дъвче трева. Ако това се случва постоянно, евентуално се чувствате загрижени и се чудите за какво го прави. Опитахме се да разгледаме някои от обясненията за това държание, с цел да ви дадем по-добра визия за какво вашето куче си хапва трева.

Ето и някои чести аргументи, заради които се счита, че кучетата ядат трева:

Те се усещат зле или са яли нещо нездравословно.

В тези случаи кучетата ядат трева, с цел да изчистят организма си. Повечето кучета, които го вършат, не демонстрират никакви признаци на неразположение преди или след ястие на трева. За мнозина това просто е част от всекидневието им и не е потвърдена връзка с неприятно здраве. Със сигурност е правилно, че кучетата ядат трева от време на време, тъй като се усещат заболели. В тези случаи те са склонни да гълтам трева допустимо най-бързо, без да отделят време да я дъвчат. Смята се, че по-дългите части трева могат да подтикват рефлекса им и да раздразнят стомашната лигавица, с цел да провокират повръщане. Ако обаче вашето куче неведнъж яде трева и повръща, или в случай че наподобява неразположено, неотложно потърсете ветеринарен съвет.

Те имат недостиг на хранителни субстанции.

В реалност няма доказателства за това изказване, само че постоянно също е считано за причина, че кучетата ядат трева. То по-скоро може да важи за уличните животни, защото останалите нормално се хранят постоянно с приготвена от комерсиалната мрежа пълноценна храна. В нея би трябвало да се съдържат всички хранителни субстанции, от които се нуждаят, в точните количества.

Кучетата са всеядни, тъй че се нуждаят от фибри в диетата си.

Точно както хората, кучетата се нуждаят от фибри в диетата си, с цел да оказват помощ на храносмилателната им система да действа дейно. Здравословната всеядна диета изисква растителни храни, както и месо. Така че яденето на трева може да бъде методът на вашето куче да добави груба храна към диетата си.

Кучетата ядат трева, тъй като харесват усета й.

Това може да е по този начин, изключително със свежа пролетна или лятна трева. Те може просто да я ядат, тъй като харесват усета и текстурата, тъкмо както ние обичаме да ядем салата. Странно, само че се случва.

Имат паразити.

Разбира се, кучетата, които постоянно ядат трева, са изложени на по-голям риск да заловен червеи, даже и да не са ги имали първоначално. Поради тази причина е добра концепция кучето ви да се обезпаразитява постоянно, в случай че яде трева и да не му позволявате да хапва всичко зелено, което види. Ако въпреки всичко имате подозрения, потърсете ветеринарен доктор.

Те са отегчени или тревожни.

Понякога кучетата ядат трева, когато него не са спокойни. Това се трансформира в табиет, както като на човек, който гризе ноктите си. Затова е добра концепция да се уверите, че вашето куче има доста разнородни игри, с които да се занимава. Вземете му играчки, въжета и разнообразни неща, които да го забавляват.

През множеството време яденето на трева не е мотив за безпокойствие, само че би трябвало да сте сигурни, че не е пръскана с нездравословни пестициди. Ако навикът обаче е несъразмерен, вашето куче наподобява неразположено единствено по себе си или неведнъж яде трева и повръща, потърсете съвет от вашия ветеринарен доктор.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР