Често жените приемат мъжете за някакви недостъпни същества, които не

...
Често жените приемат мъжете за някакви недостъпни същества, които не
Коментари Харесай

Мъжете не са емоционални и още митове за интимността

Често дамите одобряват мъжете за някакви недостъпни същества, които не могат да схванат. Толкова мистични и разнообразни, стандарти господстват и над мощния пол.

Както дамите са одобрявани за нежни и раними, подготвени да заплачат във всяка обстановка, по този начин мъжете постоянно са обсъждани като неемоционални и студени персони.

Едно проучване оповестено в разкрива някои от най-честите легенди по отношение на мъжете, които постоянно се одобряват за истина.

1. "Мъжете не са прочувствени. "
 мъже
Вярно е, че мъжете постоянно се научават да затварят или да преглъщат страстите си на обществени места. Истината е, че мъжете имат страсти, само че не всеки път знаят по какъв начин да ги назоват или схващат верния подтекст, в който да ги изразят.

Психологът Никалс Балаисис споделя, че в практиката си мъжете са му споделяли много за своите копнежи да изпитват страсти, изключително в междуличностните връзки с сътрудниците, другарствата и фамилиите.

Въпреки това те постоянно са спирани поради доста заучени бариери, които автоматизирано блокират тези потребности.

[gallery]12303[/gallery]

Предизвикателството постоянно се крие в изразяването и връзката на тези копнежи и точно тук мъжете могат да затънат. В доста случаи тази нужда от прочувствена връзка се запълва посредством други форми - примерно съкровен контакт.

Както настояват Бари Маккарти и Майкъл Мец, мъжете "изливат " доста от своите страсти в полови стремежи: тревога, яд, горест и позор.

Това, което наподобява като полов подтик, доста постоянно е потребност от прочувствена връзка. Сексът може да бъде метод за мъжете да се оправят и да отхвърлен цяла гама от прочувствени провокации - като общата тревога в работата, фамилния стрес, ниското самочувствие и неналичието на самоутвърждаване.

Сексът постоянно се трансформира в метод за контролиране на тези прочувствени спадове или посредством усилване на физическата непосредственост с различен човек, или посредством похищение на вниманието на мозъка от огромна доза отрицателно говорене за себе си.

По подигравка на ориста известната намеса DBT предлага секс или мастурбация като средство за позитивно разпръскване от мисли, които прекомерно рисково се насочват към самоотричане или самонараняване.

Проблемът с този метод обаче е, че когато е обособен от когнитивен, инстинктивен аналог (разбиране на прочувствената потребност или недостиг под половия импулс), това държание остава по-скоро реактивно, в сравнение с проактивнио, и по този метод може да бъде прекомерно закъсняло.

2. "Мъжете не желаят същинска фамилиарност. "

[gallery]11655[/gallery]

Мъжете са склонни да жадуват за фамилиарност от своите партньорки и от приятелите си, само че доста постоянно нямат опита или езика, на който да поканят, да изискат или да осъществят фамилиарност.

Отново, сексът постоянно може да замести и идва да задоволи всички форми на непосредственост, фамилиарност и връзка за мъжете, само че това постоянно остава неизказано в една връзка. В резултат на това неналичието на секс може да докара до внезапно понижаване на цялостната фамилиарност и съгласуваност с колегата.

Това може да докара до неизразени прояви на незадоволеност, междуличностно оттегляне и нервност, които могат да бъдат отхвърлени единствено като биологично предпочитание.

Мъжете също могат сами да повярват в тази строго физиологична функционалност или предпочитание, което води до спомагателни мисли за виновност и позор.

Когато обаче мъжете стартират да разкриват и изследват смисъла на секса със своята партньорка, доста постоянно виждаме многото типове функционалности, които сексът извършва в техния живот.
.
Сексът може да бъде единственото място, където мъжете си разрешават да бъдат уязвими или да изпитат непосредственост. Това е мястото, където доста мъже изпитват най-високо равнище на самочувствие, жизнеспособност и даже целенасоченост.

Когато това изчезне и не бъде обявено, могат да се появят страхове от обвързаност.

Дали сътрудникът ми в действителност е там за мен? Дали съм обичан или заслужен за обич? Достатъчно прелъстителен ли съм? Сигурна ли е връзката или е в риск?

Работата и предизвикването е да се преведат тези по-дълбоки потребности на езика и да се намерят различни способи за тяхното угаждане. Не се заблуждавайте обаче: Дълбоката потребност от фамилиарност е налице, въпреки и постоянно да не е задоволително изразена.

3. "Мъжете се интересуват от себе си и са фокусирани върху осъществяването в секса. "

Твърде постоянно мъжете считат, че единственият им принос към интимните връзки е половото им показване.

Голяма част от това се дължи на неправилни убеждения, че мъжествеността и мъжествеността се намират извънредно в тясно дефинирано полово показване - факт, който води до голям персонален душевен напън по време на половите актове.

[gallery]12737[/gallery]

Мъжете, в по-голяма степен от дамите, разчитат на порнографията за модели на полово показване и приемлив секс. Мъжете постоянно носят този модел в главите си и мерят представянето си с професионалните мъже порнозвезди.

Този модел укрепва сексуалността, фокусирана върху гениталиите, без прочувствени или физиологични провокации или спирания.

Измерването на себе си по отношение на този неестествен модел е обречена задача и мъжете постоянно могат да преживеят това като бездънен неуспех в региона на пола и партньорството. Всъщност доста мъже частно споделят страха, че връзката им се крепи на салдото на половото им показване .

Тъй като мъжете също по този начин са по-малко склонни да споделят и разкриват половите си триумфи и провокации (да не приказваме за прочувствените преживявания) с други връстници, тези паники могат да бъдат погълнати и интернализирани, което постоянно води до външни признаци като ниско предпочитание и отвращение за секс.
 двойка
Специалисти упорстват мъжете да се преориентират от мислене за секс, концентриран към осъществяването, към секс, насочен към удоволствието. Това е по-лесно да се каже, в сравнение с да се направи, изключително при размера на порнографията, налична на мобилните ни устройства.

Удоволствието също изисква по-внимателно обсъждане и разширено въображение, защото прекосяваме от генитални към други телесни удоволствия, както и към нетелесни удоволствия, които включват прочувствени и отзивчиви процеси.

Например удоволствието може да бъде реализирано посредством деликатно слушане и персонално откриване или посредством роман за минали интимности и телесна самокритика.

Разширяването на възгледите ни за удоволствието, тъй че да включват и релационните измерения на секса, оказва помощ на мъжете да "излязат от главите си " и да се отдалечат от едноизмерния мироглед за секса като еднолично упражнение по повдигане на тежести.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР