Често хората се заяждат с теб и се опитват да

...
Често хората се заяждат с теб и се опитват да
Коментари Харесай

Как да накараш заядливците да си затворят устата

Често хората се заяждат с теб и се пробват да те извадят от равновесие. И повода за това нормално не си ти персонално, а тяхната нужда да се потвърдят, бележит, проявят.

Проблемът е, че не знаят по какъв различен метод да го създадат с изключение на като лазят по нервите ти, пробват се да покажат, че те превъзхождат и да те накарат да загубиш положителното си въодушевление.

Това прави заядливецът благополучен, а теб те разстройва най-малко за час напред. Не го позволявай!

Предлагаме ти три лесни техники за неутрализиране на сходни досадници. Виж кои са и ги пробвай. Доказано е, че работят.

Усмихвай се и спри спокоен от самото начало

Целта на заядливеца е да ти скапе настроението и да те ядоса, нали по този начин? Е, не му позволявай. Достатъчно е да стоиш, да го гледаш в очите и да се усмихваш. Ако искаш му отговаряй, в случай че искаш недей, само че безусловно бъди спокоен – като звук, като изцяло държание.

Това доста бързо ще го изнерви и той или ще се откаже да те тероризира с нелепостите си, или ще изпадне в гняв и ще скапе личния си ден.

Твоята усмивка, спокойствието ти – те са повърхността, в която рикошира патронът подготвен за теб, с цел да се върне и да уцели този, който го е изстрелял.

Отговаряй едносрично

Така ще ти е по-лесно да запазиш успокоение и да накараш заядливеца да се почувства неуместно. Помисли, по какъв начин те подлъгва той нормално. Идва и споделя нещо, на което ти се чувстваш задължен да отговориш. Започваш да му обясняваш, след това се оказва, че оправдаваш за нещо, до момента в който ти си мислиш, че го дразниш.

Всеки твой отговор го предизвика да те нервира от ден на ден. Цел, която реализира сполучливо с твоя помощ.

Естествено, че е доста, доста мъчно човек да устои на порива да натрие носа на този досадник, да му покаже, да му потвърди и по този начин нататък. Но се пробвай да се въздържиш, това е допустимо най-ефикасното оръжие против него.

Ако му отговаряш едносрично, със блян да прекъснеш диалога, той няма защо да се хване и по какъв начин да те въвлече в спор, изясняване на някакви връзки и проблеми. Всяка негова имитация ще увисва в нищото, заядливецът ще се почувства в действителност неуместно и ще спре.

Ако пък успееш да комбинираш и двата метода – усмивка с едносрични отговори, ще го откажеш от желанията му много бързо.

Ако повториш упражнението няколко следващи пъти, в които той се пробва да те предизвика, ще го откажеш да се занимава с теб за дълго време напред.

Съгласявай се с всичко и прави каквото знаеш

Казваш „ да “, „ добре “, кимаш и нищо повече.

Този метод да обезвредиш заядливеца наподобява малко на горния с едносричните отговори. Разликата е, че тук нещата завършват още по-бързо. Все отново кой се заяжда с хора, които са изцяло и напълно съгласни с него и не спорят за нищо?

Заядливецът схваща, че е изгубил играта и те оставя намира. После ти си правиш каквото знаеш.

Той евентуално още веднъж ще пристигна при теб, с цел да те пита за какво откакто си се съгласил с него си направил каквото смяташ за добре. Не бъди просторен в отговорите, придържай се към къси фрази, с които още веднъж изразяваш единодушие с казаното от него.

Подобно държание обезоръжава даже най-упоритите заядливци, те подвигат ръце и те оставят намира.

Как да се удържиш да не избухнеш, да не му отговаряш, да стоиш спокоен?

Много е елементарно – не го слушай, мисли си за нещо твое. А в случай че неудържимо ти се прииска да му натриеш носа с някоя саркастична забележка, спомни си, че по-ефективно от нея е държанието ти на спокоен, ухилен, удовлетворен човек.

източник: Поляната

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР