Често хората се сблъскват с проблеми с плачещи прозорци“ и

...
Често хората се сблъскват с проблеми с плачещи прозорци“ и
Коментари Харесай

Как да се справим с мухъла и конденза

Често хората се сблъскват с проблеми с " плачещи прозорци “ и плесен след промяна на остаряла дограма с нова пластмасова. Това въобще не значи, че актуалните технологии са неприятни или, че сте " късметлии “ с нискокачествена дограма. Просто прозорецът с двоен стъклопакет, съгласно концепцията на самата му структура, се затваря доста по-плътно. Влагата, която преди този момент се е изпарявала през пролуките сред рамката и стъклото, остава в помещението и се натрупва върху подобаващи повърхности.

Висока мокрота. Една от главните аргументи за съществуването на конденза е високата мокрота. Допълнителен белег за съществуването й е мухълът върху разнообразни повърхности (таван, ъгли, первази). Опитайте се да проветрявате стаята постоянно и/или регулирайте домашния климатик, в случай че имате подобен.

Неработещата вентилация постоянно се трансформира в източник на неприятности. Проблемите с нея може да се дължат на оформлението на жилището, промени при ремонт, вътрешни повреди на системата, замърсяване / задръстване.

Как да отстраняваме конденза? Ако вентилационната система не може да се оправи с проветряването на помещението, вентилирайте го сами, като просто отваряте прозорците понякога. Съвременните вентилационни системи за прозорци може да не са задоволителни. Затова използвайте опциите за микровентилация (леко отваряне).

Ами, в случай че е студено? В хладно и студено време използвайте метода на по този начин наречената " залпова вентилация “. Затворете вратата на стаята, отворете необятно прозорците за 3-5 минути. През това време огромно количество влага ще бъде изтеглено на улицата, а стаята не ще има време да замръзне, радиаторите няма да се повредят. След като пандизите прозорците, отворете вратата, температурата в цялото жилище бързо ще се изравни и ще се върне към естественото.

Нарушаване на структурата на прозореца. В някои случаи казусът може да е в самия прозорец. Ако уплътнителите са протрити, прозорецът не се затваря компактно, не прилепва добре към рамката или през зимата прозорците с двоен стъклопакет се преохлаждат, върху тях се кондензира влага. Проверете дали прозорецът работи обикновено във всички режими, дали се затваря компактно. Остават ли пролуки? Влиза ли въздух, има ли течение? Рамката издава ли тон? По-нататъшните дейности зависят от съответната причина. Специалист може да ревизира дали прозорецът е инсталиран вярно, дали има някакво отклоняване от оста. Той също по този начин ще помогне за отстраняването на повода.

Има и други трикове, които работят

Измивате си прозорците по нормалния метод, само че на чистия парцал сложете водка или чист алкохол и ги полирайте. За по-добър резултат към спирта добавяте и глицерин, съотношението е една част глицерин, 10 елементи алкохол. Полирате и забравяте за конденза.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР