Често говорим за това колко е важно редовно да сменяме

...
Често говорим за това колко е важно редовно да сменяме
Коментари Харесай

Възглавницата, добрият сън и каква е връзката между двете

Често приказваме за това какъв брой е значимо постоянно да сменяме завивките и те да бъдат от първокласен материал. Но май забравяме какво значение за часовете, които прекарваме в леглото, има и възглавницата.

Ако ни е мъчно да заспиваме, въртим се дълго вечер, а заран се будим по-скоро изтощени, в сравнение с отпочинали, евентуално е време да сменим възглавницата си. Разбира се, може не тя да е главният извършител на дискомфорта и недоспиването, само че е добре да пробваме дали нейната промяна няма да промени нещата.

Според специалисти, възглавниците би трябвало да се сменят на всеки три години, с цел да обезпечават нужното улеснение. Разбира се, това важи, в случай че не сме си купили най-евтините вероятни, които евентуално и след година към този момент са изгубили и форма, и качества. Защото с времето те стават все по-тънки и е мъчно да ни дават опората, която ни е нужна.

Всеки избира друг вид възглавница - по-мека, по-твърда, ергономична, охлаждаща, а разнообразието и на пазара е в действителност огромно. Но това, с което е най-важно да съобразим избора си, е позицията, в която спим.

Спане по тил - добре е да заложим на мека възглавница, която дава опора на врата, само че и не го повдига прекомерно доста, с цел да бъдем в неуместна позиция.

Настрани - в случай че спим на една страна, ни би трябвало по-висока възглавница, която да поддържа гръбнака на врата в вярната позиция. Може да сложим и възглавница сред коленете си, с цел да избегнем опцията от болки в кръста.

Различни позиции - в случай че мъчно си намираме място и сменяме позите на сън по безчет пъти на нощ, мъчно ще изберем вярната възглавница. Най-добре да заложим на приблизително твърда и висока, написа Daily Mail. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР