Често езикът на тялото ни говори повече от самите нас.

...
Често езикът на тялото ни говори повече от самите нас.
Коментари Харесай

5 тайни послания, които тялото ни изпраща

Често езикът на тялото ни приказва повече от самите нас. Ако има кой да го разчете вярно, сме като отворена книга. Това са 5 неща, които може би не знаехте:

1. Трепването на веждите.
Това е бързото покачване на веждите, която се случва, постоянно без наше познание, когато забележим човек, който познаваме. Но на умишлено равнище можем да използваме трепването на веждите като бърз и предпазлив привет. Психологът етолог Айбъл Айбесфелд е изучавал този жест и твърди, че това е повсеместен знак за различаване.

2. Разширяването на зениците.
Редица проучвания са открили, че дамите биват оценени като по-привлекателни на фотоси, на които зениците им са увеличени. Този резултат е прочут най-малко от времето на античните египтяни, когато дамите са слагали в очите си капки от отровното растение беладона, с цел да разширят изкуствено зениците си.

3. Жестът " купа ".
Това е жест, при който ръцете ни се придвижват симетрично и синхронно нагоре, образувайки нещо като купа. Често се употребява, когато човек желае да съобщи схващане - като че ли ни споделя: " Ето, всичко е тук пред мен. " Обикновено се възприема доста позитивно от наблюдаващите, и внушава чувство за мъдрост.

4. " Фалшивата " (не-Дюшенова) усмивка.
Обширните проучвания на Пол Екман и сътрудниците му потвърждават ясното разграничаване сред същинските усмивки - показващи откровена наслада - и престорената наслада. Ключът е в очите. " Истинската " или Дюшенова усмивка включва очите, и по-точно присвиването на външните ъгли, което основава резултата " патешки крайник ". Често подправена усмивка се употребява, с цел да отговори на нечии упования, съобщавайки, " Усмихвам се, само че това не ми харесва ", или " Присмивам ти се. "

5. Жестът на диригента.
Той включва събран пестник, с палец, който сочи нагоре и е ефикасен инструмент в диалога - слага акцент по положителен метод. Ако гледате речите на някои политици, ще видите, че доста от тях постоянно го употребяват.

Източник: highviewart

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР