Често домашните любимци са наричани от стопаните си техни пухкави

...
Често домашните любимци са наричани от стопаните си техни пухкави
Коментари Харесай

Защо някои домашни любимци приличат на стопаните си

Често домашните любимци са наричани от стопаните си техни „ пухкави бебета “. Някои от тях споделят такава аналогия, че е чак необикновено. Науката също има мнение по въпроса.

Някои откривателите изследват този въпрос.

Майкъл Рой от Университета в Сан Диего е измежду първите, които изследва този въпрос. За задачата посещава три кучешки парка и снима кучета и техните стопани по настрана. След това кара хората да се опитат да ги напаснат. Оказва се, че съвсем всички разпознават кое куче на кой собственик принадлежи.

Причината за този феномен е по-проста, в сравнение с допускаме.

Оказва се, че стопаните и кучетата постоянно си наподобяват, тъй като сме доста по-склонни да осиновим животинка, която наподобява на нас самите.

Всичко опира до косата и ушите.

По време на друго изследване пък 261 дами са запитани каква порода куче избират въз основа на формата на ушите: дали с огромни клепнали уши (като на шпаньола) или със заострени и щръкнали нагоре уши (като на хъскито например).

Повечето от дамите с дълги коси се стопират на кучета с огромни клепнали уши, до момента в който дамите с къси прически избират кучета с щръкнали и остри уши.

Отглеждаме домашните си любимци като деца – и с всеки минал ден се привързваме от ден на ден към тях. Малко по малко стартират да получават нашите привички и си приличаме от ден на ден.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР