Често чуваме фразата: Той си отиде от рак за броени

...
Често чуваме фразата: Той си отиде от рак за броени
Коментари Харесай

7 симптома за най-трудния за диагностициране рак

Често чуваме фразата: „ Той си отиде от рак за броени месеци “. Това най-често се отнася за хора, които са били диагностицирани с рак в последната степен на неговото развиване.
Тоест до неотдавна заболяването не е била забелязвана напълно и пациентът не е приел съществено редица тревожни признаци.
Според лекарите има няколко типа карцином, които към момента са най-трудни за диагностициране. Но като предписание има тревожни признаци, на които би трябвало да обърнем внимание, с цел да не стане „ прекомерно късно ”.
Туморите са разграничени на две групи – такива с външна и латентна локализация. Ако приказваме за последните, тогава те са най-трудни за диагностициране на ранен стадий. Говорим за рак на белия дроб, стомаха и дебелото черво.

Ракът на белия дроб може да бъде открит посредством флуорография - тест, на който всеки би трябвало да подлага един път годишно. Всъщност ще ви бъде препоръчано да отидете във всяка клиника, която е покрита от здравната ви осигуровка. Но не всичко е толкоз просто, защото белодробните тумори са разграничени на централни и периферни . Последните са по-лесни за установяване, само че са и по-рядко срещани.
Централните са по-често срещани, само че по-трудно се виждат при флуорография, защото са на практика невидими. На процедура няма и ранни способи за рак на стомаха и дебелото черво. Стомахът се изследва посредством гастроскопия, а червата посредством колоноскопия, само че такива проучвания не се предписват без основателна причина и просто за профилактика. Въпреки че колоноскопия би трябвало да се прави всяка година след навършване на петдесет години, когато рискът от рак на ректума се усилва.

Следователно, тези типове онкологични болести като предписание се откриват или инцидентно, или когато човек усеща дискомфорт заради присъщите признаци, които са се появили.
Трябва да ги знаете:
1. Кървене;
2. Внезапно отслабване;
3. Увеличени лимфни възли;
4. Продължителна кашлица, не обвързвана с настинка;
5. Повишена температура, която продължава дълго време;
6. Бенки по кожата, които са се трансформирали по мярка и цвят;
7. Повишено изпотяване и непрекъсната отмалялост.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР