Честността може да е най-добрият ви приятел, но не така

...
Честността може да е най-добрият ви приятел, но не така
Коментари Харесай

Πpocтият въпpoc, ĸoйтo Mъcĸ зaдaвa, зa дa paзбepe дaли ĸaндидaт зa paбoтa гo лъжe

Честността може да е най-хубавият ви другар, само че не по този начин считат някои претенденти за работа. Според обществения психолог Рон Фрийдман 81% от хората лъжат по време на изявление за работа, написа CNBC.

Най-вероятно това и повода за какво основният изпълнителен шеф на Tesla и SpaceX Илън Мъск задава един елементарен въпрос на всеки претендент, с цел да разбере дали лъжат: " Кои са най-трудните проблеми, пред които се изправихте, и по какъв начин ги решихте? "

По време на презентация на World Government Summit в Дубай милиардерът уточни, че това е " доста значим " въпрос, който разкрива ролята, която претендентът е имал в даден план или компанията. От него, споделя той, може да се разбере дали претендентът е бил този, който е работил крепко и намирал решенията на казуса, или просто е бил един от членовете на екипа, който не се е старал изключително.

" Хората, които в действителност са решавали даден проблем, знаят тъкмо по какъв начин са го разрешили ", изяснява Мъск. " Те знаят и най-малките елементи ". Тези претенденти могат да приказват в детайли за проблемите и тактиките, които са употребявали. Много положителните претенденти пък могат да отговорят на въпроса на " няколко равнища ", показва милиардерът.

Когато претендентите не могат да обяснят в детайли казуса и решението му, то излиза наяве, че не са били тези, които са работили крепко. " Всеки, който постави доста изпитание, не го не помни ".Като претендент, значимо е да запомните, че не е допустимо всякога да отговаряте на всички условия - и това не е притеснително, споделя специалистът Бари Дрекслър.

Бъдете почтени за минусите си, когато ви попитат, само че се опитвайте и да ги визиите в малко по-положителна страна. Например, в случай че ви попитат за умеене, което не притежавате, обясненете какво знаете въпреки всичко и дайте образци за сходни умения - или покажете предпочитание да се научите.

Ако ви попитат дали имате управнически опит, а вие нямате, добър отговор би бил: " Нямам управнически опит, само че имах опцията да стана водач на екипа в няколко планове, делегирах задания на сътрудници и получавах съответен резултат. Щом съумях да получа този резултат, уверен съм, че ще мога ефектично да повеждам и екип тук и съм подготвен да се науча от тези над мен ". / money.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР