Честно казано, ако Украйна падне, аз наистина вярвам, че НАТО

...
Честно казано, ако Украйна падне, аз наистина вярвам, че НАТО
Коментари Харесай

САЩ обяви: Ако падне Украйна, ще има война между Русия и НАТО

" Честно казано, в случай че Украйна падне, аз в действителност имам вяра, че НАТО ще се изправи против Русия ", е декларирал през вчерашния ден Лойд Остин пред комисията по въоръжените сили на Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати, съобщи Ройтерс.

Не закъсня и реакцията на Кремъл. Днес представителят на Владимир Путин - Дмитрий Песков назова изказване на министъра на защитата на Съединените щати Лойд Остин по отношение на Украйна " извънредно безконтролно ".

„ Тези изказвания водят до по-нататъшна ескалация на напрежението, макар че няма накъде да ескалира повече. Изявленията на министъра де факто показват мирогледа на НАТО. НАТО счита Украйна за своя територия ", сподели Песков.

Руският президент Владимир Путин по-рано съобщи, че неговите бойци на фронтовата линия в Украйна ще победят и няма да се отдръпват след повече от две години война.По неговите думи " военният капацитет на (руските) въоръжени сили е повишен неведнъж. Те напредват решително в няколко посоки " на фронта.

" Днес, когато родината ни пази своя суверенитет и сигурност и пази живота на нашите сънародници в Донбас и Новорусия (региони на Украйна, за които Русия твърди, че е анексирала), решаващата роля в тази обективна битка принадлежи на нашите жители, на единството ни, на нашата лоялност към родната страна и отговорността за нейната орис ", сподели Путин. Той заплаши западните страни с нуклеарна война, в случай че изпратят свои войски в Украйна.

Ако страни от НАТО изпратят бойци в Украйна, последствията ще бъдат трагични, сподели съветският президент Владимир Путин по време на годишната си тирада за положението на нацията. Той акцентира, че и Русия разполага с оръжия, които биха могли да поразят цели на западна територия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР