"Честит професионален празник на българските лекари. Пожелавам ви здраве и

...
"Честит професионален празник на българските лекари. Пожелавам ви здраве и
Коментари Харесай

Бойко Борисов поздрави българските лекари по случай професионалния им празник


"Честит професионален празник на българските лекари. Пожелавам ви здраве и сили, с цел да продължавате да лекувате. Бъдете всеотдайни към специалността си и не спирайте да се развивате ", написа на страницата си в обществената мрежа Борисов.

Последните години се ремонтираха десетки лечебни заведения, отделенията се оборудваха с нова съвременна инсталация. При годишен разход от 1 милиарда лв. при започване на това ръководство в този момент той надвишава 4 милиарда лв., а в бюджета за 2019 година също ще има нарастване. Само в границите на тази година задлъжнялостта на лечебните заведения е намаляла с 13 на 100 - резултат от ограниченията, които държавното управление предприе, написа министър-председателят.

Необходима е цялостна промяна в един модел, който през днешния ден се подлага на критика от тези, които са го заложили. Първите стъпки се вършат, и сега се водят разисквания на доста оферти за промени в опазването на здравето, тъй като е значимо да бъдат чути всички страни - лекари, пациенти, законодатели. Вярвам, че с общи старания и разговор ще намерим решения на проблемите в системата за по-качествено опазване на здравето, показва още Борисов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР