Честит национален ден на излизането - Кампания за правата на

...
Честит национален ден на излизането - Кампания за правата на
Коментари Харесай

Преглед на културата: Празнуване на National Coming Out Day

 Честит народен ден на излизането Честит народен ден на излизането - Кампания за правата на индивида за авторско право - www.hrc.org/campaigns/national-coming-out-day От David Mouriquand Публикувано на 11/10/2023 - 07:00 Споделете тази публикация  Бутон за затваряне  facebook Фейсбук  facebook  twitter Twitter  twitter  flipboard Flipboard  flipboard  изпрати Изпрати  изпрати  reddit Reddit  reddit  messenger Messenger  messenger  linkedin Linkedin  linkedin  vk VK <им src= " https://static.euronews.com/website/images/vector/social-icons/article-redesign-vk.svg " width= " 48 " height= " 48 " alt= " vk " class= " u-show-for-medium " loading= " lazy " fetchpriority= " low " >

На този ден, всяка година, е Националният ден на излизането.

РЕКЛАМА

Всяка година от 1988 година насам, National Coming Out Day (NCOD) се чества на 11 октомври в поддръжка на лесбийки, гейове, бисексуални, транссексуални и странни хора да „ излязат от килера “.

Открит от починалия психолог Робърт Айхберг и активистката за правата на гейовете Жан О'Лиъри, едно от главните вярвания на NCOD е, че хомофобията и срамът процъфтяват в безмълвие и „ идват out' е значим акт на признание и активизъм. Това може да бъде прелестен мотив – нещо, което в избрани случаи ЛГБТК+ хората вършат доста пъти – само че за други към момента може да бъде травматично събитие, което ги изолира от фамилията и общността.

NCOD предизвиква да се вземат поради всички аспекти на излизането и работите, с цел да го извършите по този начин, че излизането да е щастлив миг.

Участието в събитието включва честване на тези, които са излезли, шерване на истории, предложение на поддръжка посредством присъединяване в събития за повишение на осведомеността и семинари, и най-много покровителство за правата на ЛГБТК+ и групите, които работят против дискриминационните закони и политики.

Ето няколко от най-запомнящите се разкази на звезди, които са послужили като ентусиазъм за мнозина в битката със стигмата, като се има поради животът в светлината на прожекторите значи, че прегръщането на същинската същина може да бъде мъчно, когато става въпрос за благоприятни условия за работа и публично усещане.

Елън Дедженеръс

Името на Елън в последно време е в заглавията по всички неправилни аргументи – с обвинявания в тормоз и поощряване на токсична среда на работното място. Няма подозрение обаче, че корицата на списание Time през 1997 година на комика и водещия на токшоу беше голямо събитие. Тя може да излезе на бял свят в новаторския „ The Puppy Episode “ на The Ellen Show през 1997 година, само че корицата, която гласеше „ Да, аз съм гей “ и последвалите изявленията с Опра и Даян Сойер бяха основни, защото тя беше една от първата жена звезда, която излезе обществено.

Сара Полсън

Актрисата от Американска история на ужасите Сара Полсън излезе обществено по простъпка. През 2005 година нейната партньорка от Бродуей Чери Джоунс завоюва премия " Тони " и когато се качи да я получи, я целуна. Актрисата сподели пред списание NOTOFU: „ Тя завоюва премия „ Тони “, целунах я и внезапно се отплеснах. Всъщност не мислех за това по този метод тогава – просто правех това, което човек би направил, когато човек, който обичат, преди малко завоюва огромна премия за актьорско майсторство. "

Ланс Бас

Като член на момчешката тайфа *NSync, Бас беше считан за сърцеразбивач от доста младежи. В изявление за списание People от 2006 година Бас излезе и сподели, че LGBTQ артистите могат да разкрият половата си ориентировка без значение от етикетите, които медиите и обществеността им постановат.

Синтия Никсън

Синтия Никсън, която изигра известната Миранда в „ Сексът и градът “, взе решение да излезе, откакто размени журналист, който я насърчи да не го прави. Тя разкри връзката си с активистката Кристин Маринони и съобщи пред The ​​Advocate през 2010 година: „ Помислих си: „ Наистина ли можем просто да потвърдим? “ Така че тъкмо това направихме. Беше толкоз фантастично. ”

Рики Мартин

Източник: euronews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР