Честата поява на усещане за скованост на крайниците особено ако

...
Честата поява на усещане за скованост на крайниците особено ако
Коментари Харесай

Защо се будим със сковани крайници – 4 възможни причини


Честата поява на чувство за вдървеност на крайниците изключително в случай че е съпроводено от изтръпване, е явен признак за периферна невропатия . Появата на такива чувства заран още със събуждането може да се изясни с неправилна поза по време на сън , когато тежестта на тялото попада в най-голяма степен върху краката или ръцете, притискайки нерви в тях и водейки до сковаването им.

В доста случаи обаче скованите крака заран може да са и признак на по-сериозни проблеми, нерадко – здравословни. Такава специфичност се следи при хора, при които чувството за вдървеност се появява смущаващо постоянно. Специалистите показват най-малко 3 вероятни аргументи,подсказващи че периферната невропатия е в напреднал етап и алармира съществуване на здравословен проблем.

Диабет
Хронично високите равнища на кръвната захар носят сериозен риск от увреждане на кръвоносните съдове, изключително в периферните зони на тялото в региона на крайниците. Това непроменяемо води до утежняване активността на периферните нерви, а сковаността, изтръпването и изтиването на крайниците е измежду първите признаци.

Интоксикация или непряк резултат от избрани медикаменти
Лекарствени средства, употребени при химиотерапия или за лекуване на сърдечни проблеми, постоянно водят до леки прояви на периферна невропатия като непряк резултат. Подобен резултат се следи и при дълготрайно излагане и интоксикация с живак, олово, арсен и други токсични детайли.

Дефицит на витамин В12
Този извънредно значим витамин, наред с многото си други функционалности, подпомаг и активността на нервната система и сигнализацията сред невроните . Хората, които не одобряват постоянно изискуемите дози от него, са измежду главните „ жертви “ на периферна нервопатия, проявяваща се със вдървеност на крайниците освен заран.

Свързани публикации.. Скованост и изтръпване – 2 аргументи 0 Скованост и изтръпване – 2 аргументи 0 Акупунктурата потребна против периферна невропатия 1

Злоупотреби с алкохол
Една от страничните и най-неприятни прояви на етанола и увреждащото невроните деяние. Тук още веднъж периферните нерви са главен пострадал, а злоупотребите с алкохол в началото водят до тремор и трептене на ръцете , а в по-късен етап положението прогресира до постоянно появяваща се вдървеност.

Основна задача при постоянно сковаване на крайниците е установяването на съответната причина за казуса и отчитането степента на неврологично увреждане. След това следва да се пристъпи към премахванеот на повода и възстановяване метода на живот за спиране на необратимите увреждания на периферната нервна система.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР