Чешкото правителство заяви, че ще ускори планираното излизане от настоящата

...
Чешкото правителство заяви, че ще ускори планираното излизане от настоящата
Коментари Харесай

Чехия планира по-бързо излизане от хватката на коронавируса

Чешкото държавно управление съобщи, че ще форсира плануваното излизане от актуалната обсада за ограничение разпространяването на ковид, защото се стреми да изправи стопанската система на крайници, съобщи Агенция Франс Прес.
Министърът на търговията на страната Карел Хавличек съобщи, че блокирането - въведено от средата на март, с цел да спре разпространяването на COVID-19 - в този момент ще завърши на 25 май, вместо на 8 юни, както в началото е било планувано.
" Можем да си позволим да премахнем рестриктивните мерки по-бързо - не е допустимо да загубим ден, когато става въпрос за търговски благоприятни условия ", сподели Хавличек пред кореспонденти, съгласно БГНЕС.
Библиотеките и зоологическите градини ще могат да отворят още веднъж от 27 април. Баровете и заведенията за хранене ще отворят външните си тераси на 11 май, само че клиентите ще бъдат обслужвани във вътрешните салони още веднъж след 25 май - две седмици по-рано от плануваното, оповестиха от държавното управление.
Чешките управляващи чакаха резултатите от поредност от епидемиологични проби, извършени след Великденския уикенд, преди да вземе решението. Досега Чехия е записала 7 187 случая на COVID-19, като първият е бил докладван на 1 март. От болестта са умряли 210 души, а 2 152 се смятат за излекувани.
" Чешката република към този момент е подготвена да премине към " поетапно разпределяне (на ограниченията), сравнимо с това, което се организира в Германия и Австрия ", сподели Хавличек.
Още: " Развитието на ковид по света "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР