Чешкото правителство задължи собствениците и ръководството на организации и предприятия,

...
Чешкото правителство задължи собствениците и ръководството на организации и предприятия,
Коментари Харесай

Чехия въведе задължително тестване за коронавирус на работа. Ако откажеш - глоба

Чешкото държавно управление задължи притежателите и управлението на организации и предприятия, в които работят над 50 души, да ревизират чиновниците за ковид всяка седмица, съобщи БГНЕС.
В предприятия и организации с повече от 250 чиновници тестването с антигенни бързи проби ще стартира в сряда, а там, където има по-малко от 250, само че повече от 50 работещи, този развой ще стартира в петък. По-малките компании и тези, които са трансферирали чиновници на отдалечена работа, са освободени от тестване.
 Чехия желае отрицателен PCR или бърз тест от директно преминаващите пасажери Чехия желае отрицателен PCR или бърз тест от директно преминаващите пасажери
Всички директно преминаващите пасажери през Чехия от 1 март 2021 година би трябвало да показват отрицателен резултат от антигенен тест, направе...
Контролът върху осъществяването на това условие е поверен на санитарната и епидемиологичната работа на страната. Организациите и предприятията, които не проведат тестване, ще бъдат санкционирани до 500 000 крони (около 20 000 евро). Отказващите тестване чиновници ще бъдат глобявани до 50 000 крони (приблизително 2000 евро). През идващите две седмици 2,1 милиона служащи и чиновници от 10 000 компании би трябвало да бъдат тествани за ковид.
Решението на държавното управление откри схващане измежду притежателите и управленията на фирмите, тъй като е ориентирано към обезпечаване на непрестанен индустриален развой по време на епидемията.
Чехия, с население от 10,46 милиона жители, е измежду страните с най-лоша епидемиологична обстановка. Общият публично регистриран брой на хората, инфектирани с ковид от началото на епидемията в страната, където се популяризират английския и южноафриканския вариант, доближи 1 240 051 души съгласно Worldometers. 20 469 души са умряли от затруднения след заразяване с вируса.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР