Чешкото правителство взима комплексни мерки срещу разпространяването на проруска пропаганда,

...
Чешкото правителство взима комплексни мерки срещу разпространяването на проруска пропаганда,
Коментари Харесай

Инж. Петър Попов: Ако Украйна не победи, следващите сме ние

Чешкото държавно управление взима сложни ограничения против разпространението на проруска агитация, обществената поддръжка за съветската експанзия в Украйна и инспирираните от Кремъл митинги, маскирани като битка с инфлацията и бедността. В днешното издание на " Видимо и невидимо: Контрапропаганда " представителят на българското самоуправление в Чешката република инж. Петър Попов разяснява по-важните от тях.

От 24 февруари 2022 година до момента чешката полиция е образувала 95 наказателни каузи против жители на страната, чиито дейности или изказвания могат да се поясняват като обществена поддръжка за съветското навлизане в Украйна и за продължаващата повече от година война. Вече има 67 упрекнати лица и даже 1 наказан на шест месеца отнемане от независимост участник в митинга против бедността, върху чиито облекла бяха пришити емблемите на ЧВК " Вагнер " и буквата Z.

Посланията на първия протест от 11 март, както и на този от 16 април са копие под индиго на съветските пропагандни тези: инфлацията (която в Чехия е 15%), е провокирана от войната в Украйна, привнесена е от Запад, затова тази война би трябвало да спре. Най-крайните апели са страната да излезе от НАТО и Европейски Съюз. Очевидно моделът е един за целия свят, разяснява инж. Попов, само че реакцията на обществата е друга. " Чешкото общество е претърпяло нацизма, претърпяло е комунизма, в този момент претърпява ужасите на съветската експанзия в Украйна: заличаване на градове, похищение на деца, разрушаването на инфраструктурата на страната, грубо отношение с пленниците. В Белгия стартира интернационално следствие на зверствата на съветската войска в Украйна, Чехия изпрати хора от чешката полиция да вземат участие в тази група, събира и независими доказателства за зверствата на съветската войска. Това не може да бъде окачествено по различен метод с изключение на като геноцид, безапелационен е инж. Попов.

Друга метод, по който " се дресира съветската мечка ", е следенето на финансови потоци, свързани с Русия. Чешкото финансово министерство сътвори особено финансово-аналитично звено, което се занимава с откриването на парцели, закупени от съветските олигарси - да вземем за пример в Карлови Вари и Ческе Крумлов, с цел да може след края на войната парите от възможната им продажба да се употребяват за компенсациите, които Русия ще заплати на Украйна. Бяха блокирани активите на чешкия клон на съветската Сбербанк. Нищо сходно за жалост не се случва в България - установи гостът.

Могат да бъдат направени поучителни паралели сред партии от двете страни - чешката извънпарламентарна партия " Закон, почитание, експертиза " (PRO) на Индржих Райхл, и българската партия " Възраждане " на Костадин Костадинов. Еднотипни са антинатовските и антиевропейските им послания, приличиат си и техните последователи, и двете партии употребяват футболните агитки на митингите си, с цел да предизвикат вълнения. Всичко това е маскирано като битка с бедността и опазване на националния суверенитет. В същото време десетки последователи на " Закон, почитание, експертиза " от няколко дни спят на улицата пред постройката на държавното управление, вместо да работят.
" Чешкото общество е твърдо уверено, че Украйна ще победи и по всякакъв начин ще ѝ оказва помощ, тъй като в случай че не победи, идващите ще бъдем ние " - сподели в умозаключение инж. Петър Попов.

Гледайте целия диалог на Калин Манолов с инж. Петър Попов:

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР