Чешкото правителство ще направи носенето на маски задължително от 1

...
Чешкото правителство ще направи носенето на маски задължително от 1
Коментари Харесай

В Чехия връщат задължително носене на маски

Чешкото държавно управление ще направи носенето на маски наложително от 1 септември . Мярката ще се ползва в публичния превоз и на доста затворени обществени пространства след ново нарастване на случаите и преди предстоящата тежка есен, осведоми " Ройтерс ".
 Чехия желае негативен Covid-19 тест от българските служащи
Чехия желае негативен Covid-19 тест от българските служащи

Литва забрани влизането на българи в страната

Централноевропейската страна бе измежду първите страни в Европа, които задължиха х ората да носят маски на множеството обществени места през март, само че последователно анулира условието в края на пролетта, когато започнаха да понижават случаите на ковид. Но в този момент вирусът още веднъж стартира да се популяризира с по-бързи темпове.

" Обмисляме това да бъде превантивна мярка като се има поради, че ние евентуално ще се надигнем пред комплицирана есен , изключително след 1 септември, когато ще има повече обществени контакти ", сподели здравният министър Адам Войтех, който разгласи решението.

Училищата би трябвало да отворят на 1 септември след лятната почивка.

Новите правила ще изискват хората да носят маски в магазините, в общите елементи в учебните заведения и публични здания, само че не и на работното място, в заведенията за хранене и питейните заведения.

Правителството също понижава минималното условие за карантина от 14 на 10 дни.

В Чехия досега са регистрирани към 20 000 случая на ковид и 397 умряли . В момента има 5816 случая, само че хоспитализациите понижават. Само 104 души с ковид са в болница.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР