Чешкото правителство реши да поднови проверките на границата със Словакия

...
Чешкото правителство реши да поднови проверките на границата със Словакия
Коментари Харесай

Чехия възобновява проверките по границата със Словакия заради наплив от мигранти

Чешкото държавно управление реши да възобнови инспекциите на границата със Словакия на фона на нова мигрантска вълна , предава Associated Press.

Новата мярка влиза в действие от четвъртък на 27 гранични пункта сред двете страни които са част от безвизовата шенгенска зона на Европа, и ще продължи минимум 10 дни. За осъществяването на инспекциите ще бъдат ангажирани общо 560 служители на реда и митничари.

На хората ще бъде неразрешено да преминават в прилежащата страна през всяко друго място на 251-километровата граница . Предвиждат се изключения за земеделци, лесовъди и риболовци, работещи в граничните региони.

Правителството на Словакия съобщи във вторник, че е приело чешкото решение, само че желае да разиска въпроса на равнище Европейски Съюз.

Чешкото вътрешно министерство съобщи, че мярката е нужна, откакто управляващите са задържали съвсем 12 000 незаконни мигранти на чешка територия тази година , множеството от които от Сирия. Това е повече, в сравнение с по време на предходната мигрантска вълна в Европа през 2015 година Общо 125 трафиканти на хора са били задържани тази година , което съставлява доста нарастване спрямо предходните години.

Министерството в същото време отбелязва, че бежанците употребяват Чехия като директна страна по пътя си на запад.
 Над 28 000 незаконни мигранти са пресекли Ла Манша през 2022 година
Над 28 000 незаконни мигранти са пресекли Ла Манша през 2022 година

Броят им надвиши този от миналата година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР