Чешкото правителство подава оставка, обяви премиерът Андрей Бабиш. В същото

...
Чешкото правителство подава оставка, обяви премиерът Андрей Бабиш. В същото
Коментари Харесай

Правителството на Андрей Бабиш подаде оставка

Чешкото държавно управление подава оставка, разгласи министър председателят Андрей Бабиш. В същото време той увери, че до фактическото преустановяване на активността му, държавното управление ще продължи да се бори с коронавирусната пандемия, съобщи Ройтерс. Чехия, която е с население от 10,7 милиона души, заяви по-рано през днешния ден за 13 502 нови случая на заразяване с ковид.

Правителството на Бабиш подава оставка на процедура месец откакто партията на премиера " Действие на недоволните жители " (АНО) и нейните съдружници бяха победени от опозиционните сили на парламентарните избори, създадени на 8 и 9 октомври. Оставката на кабинета е подадена документално, а не персонално на президента Милош Земан, каквато е възприетата процедура, защото Земан към момента е в болница откакто бе приет в болница по неотложност на 10 октомври.

След приемането на оставката на държавното управление, чешкият президент би трябвало да разпореди на досегашното държавното управление задачата да продължи да извършва отговорностите си до сформирането на ново държавно управление, което се чака да се случа през идващите седмици. Очаква се Земан да връчи мандат за сформиране на нов кабинет на Петър Фиала, водач на Гражданската демократическа партия и на опозиционното обединяване " Заедно ", още повече, че във преди два дни чешкият президент разпореди на Фиала да стартира договаряния за съставяне на държавно управление.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР