Сметките на столичния автотранспорт са запорирани от снощи. Това стана

...
Сметките на столичния автотранспорт са запорирани от снощи. Това стана
Коментари Харесай

Сметките на столичния градски транспорт са запорирани заради плащания по ремонт на общежитие

Сметките на столичния автотранспорт са запорирани от нощес. Това стана ясно преди началото на съвещанието на Столичния общинския съвет, заяви Българска национална телевизия.

По думите на зам.-кмета по финанси в Следствен отдел към окръжна прокуратура, има риск автотранспортът да бъде спрян и съобщи, че ще предложат решения, с цел да не се стигне до там. Столичният кмет Васил Терзиев добави, че в годините столичният автотранспорт има 20 млн. насъбрани отговорности.  Конкретният запор на сметките е поради ремонт на общежитие, в което се настаняват чиновници на автотранспорта. Ремонтът е изработен през 2020 година и по думите на общинските съветници от ПП-ДБ-СС, е осъществен на цени, доста по-високи от пазарните към оня миг. Фирмата, която е наета да ремонтира общежитието на общинското сдружение в жк. " Дружба " е завела правосъден иск за неполучени средства, заяви БНР.

Екипът на Терзиев работи, с цел да бъде решен казусът и да предотврати прекъсване на градския превоз, осведоми зам.-кметът Иван Василев. По думите му, общинските съветници от опозицията саботират работата на администрацията. Бившият шеф на Столичния автотранспорт Слав Монов е подписал документи за ремонт на общежитието в „ Дружба “ на повишени цени, подчертаха от „ Спаси София “, Демократична България и Продължаваме промяната. Според Ваня Григорова от групата на локална коалиция “БСП за България ” проблемите в градския превоз съществуват и поради бездействието на страната.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР