Чешкото правителство обсъжда в сряда ваксинациите срещу COVID-19 да бъдат

...
Чешкото правителство обсъжда в сряда ваксинациите срещу COVID-19 да бъдат
Коментари Харесай

В Чехия мислят за задължителна ваксинация срещу COVID-19

Чешкото държавно управление разисква в сряда имунизациите против COVID-19 да бъдат наложителни за служащите в основни специалности и хората на възраст над 60 години, откакто ежедневният брой на новите случаи на ковид доближи рекордни равнища, заяви Ройтерс. От тази седмица някои компании пристъпиха към наложително ваксиниране на чиновниците си.

28 469 нови случая на COVID-19 са докладвани във вторник, повече от два пъти повече от същия ден преди седмица. Oмикрон към този момент е преобладаващият вид в страната.
Управляващата коалиция в Чехия получи избор на доверие
Новото дясноцентристко държавно управление на Чехия, отпред с Петер Фиала, получи избор на доверие от Народното събрание в Прага. Новата петпартийна упр...
Прочети повече
Сред ограниченията, които се приготвят са редуциране на карантината и интервалът на изолираност за контактните. На асимптоматични съществени здравни служащи и чиновници на обществените служби, които имат позитивна проба за COVID-19, е позволено да продължат да работят.

Хоспитализациите, чиито пик доближи над 7000 при започване на декември, спадна до 1635 във вторник от 1761 в понеделник. 63% от чехите са изцяло имунизирани, а 36% са и с бустерна доза против COVID-19 по данни на европейската здравна организация.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР