Чешкото правителство обсъжда мерки за подпомагане на домакинствата заради поскъпването

...
Чешкото правителство обсъжда мерки за подпомагане на домакинствата заради поскъпването
Коментари Харесай

Чехия подпомага домакинствата заради нарастващата инфлация

Чешкото държавно управление разисква ограничения за подкрепяне на семействата поради повишаването на живота. Една от тях е по този начин наречената " енергоспестяваща цена ". Чехия е на шесто място в Европа по цени на силата. Инфлацията за месец юли е 17,5 на 100. Как управляващите ще оказват помощ на семействата за сметките през зимата, оповестява Българска национална телевизия.

Средната пенсия в Чехия ще се усили до над 18 000 крони или 730 евро от 1 септември. Тази година Чешката република ще похарчи 56 милиарда крони повече за пенсии, в сравнение с предходната година.

" Само ще ви припомня, че тази година пенсиите ще бъдат увеличени за трети път, също по този начин ще ви припомня, че родителите ще получат еднократна помощ за дете от 5000 крони. Подготвяме и енергоспестяваща цена, която доста ще помогне на хората, поради цените на силата през отоплителния сезон ", съобщи Петр Фиала, министър-председател на Чехия.

Мярката планува помощ до 5000 крони или към 200 евро за всички семейства до декември. Домакинствата ще получат по-значителна помощ при започване на идната година без значение дали са на ток, парно или газ. От през днешния ден се изплаща еднократна помощ от 5000 крони или още веднъж близо 200 евро за дете за фамилии с ниски и междинни приходи.

Що се отнася до снабдяването с газ, държавното управление продължава да се готви за зима с нарушени доставки от Русия. Чешките газохранилища са цялостни на 83 % от потенциала си, което надвишава равнището на множеството европейски страни. Властите твърдят, че суровината ще стигне за една година.

Над 40% от чешките семейства употребяват парно, 25% - дърва и една десета са на електричество.

Общият чешки запас е към 3,5 милиарда кубически метра. Освен това Прага е взела чартърен вместилище в Нидерландия за още съвсем три милиарда кубически метра. Потреблението на газ нараства през последните години.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР