Чешкото министерство на здравеопазването подготвя разпоредба, с която да направи

...
Чешкото министерство на здравеопазването подготвя разпоредба, с която да направи
Коментари Харесай

Чехия въвежда задължителни ваксини

Чешкото министерство на опазването на здравето приготвя наредба, с която да направи имунизациите против COVID-19 наложителни за хора над 60 години, както и за чиновници в значими браншове, като представители на медицинския личен състав, полицията, бойци и пожарникари, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 28814
Правителството обмисля наложителни имунизации поради това, че страната изостава във имунизационната си акция в съпоставяне със страните от Западна Европа. През последните седмици Чехия, която има население от 10,7 милиона души, е една от най-тежко засегнатите от внезапното увеличение на коронавирусните инфекциите страни в света.

Някои европейски страни започнаха да минават към наложителни имунизации, в това число и прилежаща Австрия, която ще задължава от идната година всички свои жители да си слагат ваксини против ковид.

" Ясно е, че Европа се обръща към наложителна имунизация против COVID-19. Чехия би трябвало да тръгне по същия път ", е споделил министърът на опазването на здравето Адам Войтех.

Заповедта би трябвало да бъде оповестена идната седмица, а наложителната имунизация ще влезе в действие от март.

Но всичко това към момента не е несъмнено, тъй като по-късно този месец актуалното държавно управление в Чехия ще бъде заменено от дясноцентристка коалиция, откакто през октомври се организираха избори. Новата коалиция е срещу наложителната имунизация за избрани възрастови групи и не изключително въодушевена от наложителна имунизация за дадени специалности.

Едва 59,6 % от чехите са имунизирани, до момента в който междинното равнище за Европейския съюз е 66,3 %, съгласно Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите.

Броят на имунизациите набъбна през последните седмици, откакто държавното управление забрани от ноември достъпа за неимунизирани до заведения за хранене и други услуги. Срещу имунизацията и епидемологичните ограничения обаче имаше обществени митинги.

Проучване на публичното мнение на организация СТЕМ, оповестено през днешния ден, сподели, че 19 % от популацията продължава да е срещу слагането на ваксини. Според данните от изследването 43 % от чехите са " за " и 43 са " срещу " наложителната имунизация.

От началото на пандемията Чехия е съобщила за 33 450 смъртни случая, породени от ковид. На глава от популацията това е едно най-лошите съотношения в целия свят.

 
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 28814  Съединени американски щати желаят наложителен тест за COVID-19 за идващите със аероплан Съединени американски щати желаят наложителен тест за COVID-19 за идващите със аероплан  Белгия още веднъж стяга рестриктивните мерки Белгия още веднъж стяга рестриктивните мерки  Кюстендилска област към този момент е в алената зона, имунизирани са близо 30 % от популацията Кюстендилска област към този момент е в алената зона, имунизирани са близо 30 % от населението
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР