Чешкият президент Милош Земан призова за прекратяване на санкциите на

...
Чешкият президент Милош Земан призова за прекратяване на санкциите на
Коментари Харесай

Милош Земан настоява ЕС да спре санкциите срещу Русия

Чешкият президент Милош Земан прикани за преустановяване на глобите на Европейски Съюз, наложени против Русия поради рецесията в Украйна, както и на ограниченията за ответни ограничения, въведени от Москва. Проруският деец направи забележките след среща с съветския президент Владимир Путин в черноморския курорт Сочи.

" Не съм приемал тези наказания. Аз от дълго време се опълчвам против тях. Това не е единствено въпрос на европейски наказания против Русия, само че и на съветски наказания по отношение на Европейски Съюз ", сподели той.

Връзките сред Брюксел и Москва бяха обтегнати след анексирането на Кримския полуостров от съветското държавно управление през 2014 година Европейският съюз вкара тежки стопански наказания, ориентирани най-вече към банки, както и към отбранителни и петролни компании. Русия отговори, като забрани вноса на хранителни артикули от държави-членки на Европейски Съюз. " Стабилизирането на връзките сред Русия и Европейски Съюз ще бъде в общ интерес ”, сподели Путин, благодарейки на Земан за " напъните, които е полагал за развиването на руско-чешките връзки ".

73-годишният Земан е изправен пред избори през януари, на които се чака да завоюва втори мандат. /АФП
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР