Чешкият премиер Андрей Бабиш призова правителството в Рим да забрани

...
Чешкият премиер Андрей Бабиш призова правителството в Рим да забрани
Коментари Харесай

Правителствата вероятно ще прибегнат до по-агресивни мерки срещу коронавируса

Чешкият министър председател Андрей Бабиш прикани държавното управление в Рим да забрани на италианците да пътуват в Европа като метод да се предотврати по-нататъшното разпространяване на епидемията от ковид. Според Бабиш италианците не трябва да пътуват в Европа, тъй като множеството от случаите в Германия, Франция и Испания идват от Италия.

" Самите ние не можем да обявим такава мярка в границите на Шенгенското пространство ", посочи той пред чешката телевизия. В същото време Бабиш прикани чехите, които пътуват до Италия по работа или за забавление, бързо да се завърнат вкъщи.

В неделя италианското държавно управление наложи невиждана карантина, с която слага в практическа изолираност на огромен регион от северната част на Италия, в който влиза и финансовата столица Милано, в ново уверено изпитание да се опита да овладее стремглаво разпространяващия се ковид.

Курц: Въпрос на време и други страни да постъпят като Италия

Въпрос на време е други европейски страни да подхващат такива нападателни ограничения като Италия, разяснява австрийският канцлер Себастиан Курц,
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР